Lavinát indított Matolcsy: Újabb fontos ember fordult szembe a kormánnyal

Ilyen nyílt kritika korábban elképzelhetetlen volt!

Újabb eddigi fideszes szövetséges fordult szembe az Orbán-kormánnyal!

A Fidesszel eddig nyíltan szimpatizáló Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség ugyanis most az élelmiszerárstop azonnali kivezetésére kéri a kormányt.

A FIDESZ SZÖVETSÉGESÉNEK SZÁMÍTÓ SZERVEZET KIMONDTA: AZ ÁRSTOP NYILVÁNVALÓAN NEM ÉRTE EL A CÉLJÁT.

Neubauer Katalin, a szövetség főtitkára az ATV Híradójának szó szerint ezt mondta: „Nagyon komoly kezdeményező tárgyalásokat szeretnénk a kormánnyal e tekintetben, a döntéshozókkal elérni, mert nem tartható már április 30-ig sem ez a nyomás, ez a veszteség. Úgy gondoljuk, hogy miután nem ért célt maga az intézkedés, nem mérsékelte az inflációt az élelmiszerek tekintetében, kérjük a kormányt, hogy ezt a lehető legrövidebb időn belül vezesse ki.”

MINDEZ AZÉRT DÖBBENETES, MERT A SZERVEZET KORÁBBAN MINDIG VÉDTE AZ ORBÁN-KORMÁNYT!

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség annak idején még az emberek többsége által bírált vasárnapi zárva tartás ügyében is Orbán mellé állt. Ehhez képest a mostani szembefordulásuk egészen elképesztő! Ráadásul nincsenek is egyedül:

MÁR A FIDESZ-KÖZELI CBA IS NYÍLTAN KRITIZÁLJA A FIDESZ-KORMÁNYT!

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila is arról beszélt: mivel a beszerzési és a fogyasztói ár közötti különbözetet nekik kell finanszírozniuk, az ársapka nagy terhet jelent a kereskedőknek. Ráadásul az idő előrehaladtával az árstopos termékekre egyre csak növekszik az igény. Szerinte leginkább a vidéki kis- és családi vállalkozások vannak a legnehezebb helyzetben, hiszen a nagy üzletláncok a több ezer különböző termékükön még szét tudják dobni az árstop okozta veszteséget, a kisboltoknak azonban már nincs erre lehetőségük.

HORNYÁK JÓZSEF, A PORTFOLIO MAKROELEMZŐJE SZERINT TAVALY AKÁR TÖBB, MINT NÉGYEZER KISBOLT IS BEZÁRHATOTT.

A szakember szerint a tavalyi első félévben több, mint kettőezer kiskereskedelmi bolt zárt be, a második félévben minden bizonnyal folytatódott ez a kedvezőtlen tendencia. Mint mondta, mivel az idei inflációt a tavalyinál is magasabbra jósolják, így nem várható kedvező változás.