LEHETETT VOLNA…

0

Ahová az uralkodó rezsim 2018. végére eljutott (jogállam, megszüntetése, kormányzati véleményterror, a korrupció, mint legfőbb politika) az egy 2010. óta tartó tudatos építkezési (valójában persze leépülési) folyamat eredménye, amit a magyar nép sajnos képtelen volt leállítani. Annak ellenére, hogy ezt az időszakot végigkísérték olyan egyéni, rendszer kritikus kiállások, amelyek hullámai időnként az önkényuralom felé tartó rendszer alapjait is megrengették. Sosem dőlt el azonban az a bizonyos dominó, olyan ügyektől sem, amelyek napvilágra kerülése más országokban (akár a közvetlen szomszédainknál is) kormányválságot, sőt kormányok bukását okozta. Sok összevetője van annak, hogy nálunk miért nő másképpen a fű, azt azonban mindenképpen kiemelném ezek közül, hogy a messiás várásba csomagolt társadalmi passzivitás az egyik fő oka annak, hogy ott tartunk most – 2018-ban – ahol tartunk.
Azok a bizonyos kiállások kronológiai sorrendben:

Tétényi Éva (önkormányzatiság)
Nagy Navarro Balázs (média)
Ángyán József (földügyek)
Holoda Attila (energetika)
Hadházy Ákos (önkormányzati korrupció)
Horváth András (közigazgatás)
Sándor Mária (egészségügy)
Pilcz Olivér (oktatásügy)
Márki-Zay Péter (önkormányzatiság) és régóta folyamatosan:
Ravasz László (bíróságok működése
Szepesházi Péter (bíróságok működése)

Fájdalom, hogy a rengeteg erőfeszítés, küzdelem eddig még soha nem tudott valamiféle egységes egésszé összeálni. S egyedül ezután sem fog senkinek sem sikerülni. Egyszer talán mi is megtanuljuk azt, ami a sportban már törvény: a siker alapja a csapatjáték és a biztos háttér. Csak így lehet esély arra, hogy változtassunk a dolgokon.

Vasárnap délután 15 órától Nagy Navarro Balázs a Kunigunda utcában fog emlékeztetni bennünket a hét évvel ezelőtt történtekre, a média hazugságok leleplezésére, s annak kormányzati kezelésére. Sajnálatos aktualitását pedig az adja a tüntetésnek, hogy a Kedves Vezető versenyjogi szabályokat felrúgva épp a napokban olvasztotta egybe a lakájmédia különféle részegységeit, esélyt sem hagyva arra, hogy ezekben az orgánumokban – amíg ő uralja a terepet – tere legyen az igaz szónak.
Legyünk ott minél többen Balázs mellett vasárnap délután!

 

 

Forrás: Horváth András/facebook