LEJÁR A MŰSZAKI VIZSGÁK TÜRELMI IDŐSZAKA

A napokban hívták fel a Zalaegerszegen működő vizsgaállomások az autótulajdonosok figyelmét arra, hogy június 30-ig kell levizsgáztatni a lejárt műszakival rendelkező gépjárműveket. Ezért fontos, hogy időben foglaljanak időpontot az érintettek!
Mint ismeretes, a Covid-19 pandémia az élet legtöbb területét, így az ügyintézést is megnehezítette. A kockázatok csökkentése céljából a magyar kormány, rendeletben a 2020. március 11. és július 3., illetve a 2020 november 4. és 2022 május 31. között lejárt vagy lejáró okmányok érvényességét a vészhelyzet végétől számított 60 napig meghosszabbította és műszaki vizsga moratóriumot vezetett be.
Sokan éltek a műszaki vizsga moratórium nyújtotta lehetőségekkel. Ez viszont azt jelenti, hogy június közepén várhatóan több százan kapnak majd észbe, a szervizek pedig alig győzik majd a munkát, és az is lehet, jó páran hoppon maradnak.
Napjainkban nagyon sok gépjármű közlekedik a forgalomban, úgy, hogy közel 2 éve lejárt a műszakija. Fontos, hogy a lejárt műszaki vizsgával csak a magyar jogszabályok értelmében lehet közlekedni. Külföldön nem fogadják el a lejárt okmányokat, ezt kiutazás előtt mindenképpen vegyék figyelembe!
Információink szerint, Keszthelyen és Zalaegerszegen a ZKV előtti parkolóban mobil KPM műszaki állomásokat hoztak létre. A mobil műszaki vizsgaállomáson végzett komplex ellenőrzések során a szakemberek a járművek teljes műszaki átvizsgálását elvégezték, ami az időszakos vizsgához hasonlóan kiterjedt a fékek, futóművek valamint a gumiabroncsok állapotára, a világító és fényjelző berendezések működésére.
A keszthelyi akció során május 10.-én akció során a szakemberek összesen 23 gépjárművet vizsgáltak át, amelyből 6 esetben műszaki vizsgára való berendelésről intézkedtek, továbbá 3 gépjármű műszaki érvényességét alkalmatlannak találták és a helyszínen érvénytelenítették.-írta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.
Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.