Lelépett a fideszes képviselő mert szerinte nem tudja legyőzni az összellenzéki jelöltet!

Ritka nyíltsággal vallott a háttérbe vonulása okairól Fenyvesi Zoltán, aki átadta a helyét Navracsics Tibornak. Ajkán tartott sajtótájékoztatót a Fidesz, ott voltunk a Csatatér-körzet eseményén.

Az igen szorosnak ígérkező ajkai-tapolcai, azaz a Veszprém megyei 3-as számú választókerületben meglepő sajtótájékoztatót hívtak össze január utolsó napjára. Önmagában nem lenne meglepő az, ha – miután a Fidesz bejelentette 106 egyéni képviselőjelöltjét az áprilisi országgyűlési választásra – két fideszes politikus összetrombitálja az újságírókat az ajkai pártirodára. Ez esetben azonban a meglepetésnek ereje volt.

A körzetet jelenleg Fenyvesi Zoltán képviseli a parlamentben, aki a 2015-ös időközi választáson ugyan alulmaradt a jobbikos Rig Lajossal szemben, 2018-ban viszont már meg tudta őt verni. Lapunk már tavaly nyáron megírta, hogy a Fidesz a legutóbbi győzelme dacára leveszi a sakktábláról a kisebb botrányokban közvetve érintett Fenyvesit, és a helyére a volt uniós biztost, minisztert, a kétszeres kormánybiztos Navracsics Tibort helyezi, de ez csak decemberben vált hivatalossá. Most hétfőn ők ketten álltak ki egymás mellé.

győzni fog ebben a körzetben is április 3-án. A kulcsmondatokat a végén mondta ki Fenyvesi a 24.hu azon kérdésére, miszerint, ha az elmondottak alapján valóban olyan sikeres volt az elmúlt négyéves képviselősége, miért kell őt lecserélni.

 

„A legfontosabb feladat az volt, hogy a Fidesz 106 olyan jelöltet állítson, aki meg fogja nyerni a választást”

 

– kezdte válaszát Fenyvesi.

 

Elmondta, nehéz volt ebben a körzetben korábban megküzdeni, „nagy csata volt a győzelmekért” 2015-ben is, 2018-ban is. 2022-ben is így lesz, két jelentős pártszövetség fog egymással megküzdeni. Néhány szavazaton múlhat a győzelem, jósolta. Végül elismerte:

olyan jelölt kell, aki a legtöbb szavazatot meg tudja nyerni, ő korábban 47 százalékot szerzett, és beismeri, hogy ez kevés, Navracsics ennél többet tud szerezni.

Navracsics szerint „régebben megkezdett együttműködés lép új fázisba”, hiszen nyár óta már ő a választókerületi Fidesz-elnök, Fenyvesit váltotta ezen a poszton is. Elmondta, jól együtt tudtak és tudnak működni, rég ismerik egymást, ugyanazt gondolják a térség jövőjéről. Eddig és a jövőben is az volt fontos, hogy a térség egésze részesüljön sok állami támogatásban. „Könnyű volt együttműködni Zolival” – tette hozzá Navracsics.

 

Végül még azt dicsérte, hogy „Zoli kifejezetten sikeres volt országos szinten is”, a Magyar Falu Programmal remekül tudott élni.