Lendvai Ildikó: Bogdán László egymaga sikeresebb példát teremtett a cigányság emelkedésére

0

Nagyszerű írás, tökéletesen tükrözi a magyar valóságot!

Cserdi polgármestere eddig egymaga sikeresebb példát teremtett a cigányság emelkedésére, öntudatára és méltóságára, mint valamennyi kormány -a mieink is- együttvéve. Amit tesz, az maga a Roma Pride, a cigány büszkeség. Akkor is, ha nem minden mondatát mondanám utána, és akkor is, ha más roma vezetők vitatkoznak vele. Most a róla forgató tv-riporter számol be arról, hogy egy fórumon belerúgtak és leköpték, mert Cserdi fogadja azt a kisgyerekes menekült családot, akit Őcsényből… kiutáltak.
Lehet, hogy a tettesek ismeretlenek, de a felbujtók nem. Őcsény-ország lettünk. Már nemcsak arról van szó, hogy a tolvajok megússzák, hanem arról is, hogy a tisztesség az, ami nem ússza meg. A bűnt nem büntetik, a jótettet igen. Nehogy terjedjen.
Már nem elég, ha pártok, civil szervezetek, mindnyájan kiadunk egy-egy újabb tiltakozó közleményt, és szép sajtótájékoztatókat tartunk. Most együtt kellene megmutatnunk magunkat, a tisztességes konzervatívokkal is együtt, hogy látszódjék: sokan vagyunk. Nyugalom, ez nem választási együttműködés, ez innen és túl van a pártpolitikán..Mégsem lehet, hogy jobban utáljuk egymás szagát, mint a rothadás bűzét, ami megüli az országot…

forrás. Lendvai Ildikó volt MSZP-s alelnök