Lendvai Ildikó: Ezt tudta kiizzadni mai cikkében az Origo!

0

„Vajon mindent megtett-e Karácsony Gergely, hogy Budapestet ne terítse le a vihar?„

 

– ezt tudta kiizzadni mai cikke címében az Origo.

Megértéssel vagyok. Minden napra ki kell izzadniuk minimum egy hírt Karácsony alkalmatlanságáról. Most semmi más nem jutott eszükbe, van ilyen. Jobb, mint semmi, bár nem sokkal.

Hogy ne dolgozzanak hiába, gyorsan felelek. Nem, természetesen nem tett meg mindent. Nem fújta szét egyetlen nagy levegővétellel a felhőket, nem szárította fel mosolya melegével az esőt, nem kapdosta el puszta kézzel a jégdarabokat. Pedig ez a minimum, ami elvárható.

Úgy adódott, hogy tapasztalhattam: vasárnap nemcsak a fővárosban volt rossz idő. Ha a téboly ragályos lenne, most megkérdezném: vajon mindent megtett-e Orbán Viktor, hogy az országot /bocsánat: az országát/ ne terítse le a vihar?

De nem kérdezem, egyrészt mert nem vagyok komplett idióta, másrészt tudom a választ: természetesen igen. Fél kézzel megállította a legrosszabbat, pedig már itt járt határainknál a hurrikán, a cunami, a lepra, a sáskajárás, valamint a tömeges migráció és Soros.

Viszont ajánlanék még néhány kérdést, amit mindenképpen Karácsonynak kellene szegezni:
Vajon mindent megtett-e Karácsony Gergely, hogy soha többet ne legyen telihold, mert olyankor némelyik kutya vonyít?

Vajon mindent megtett-e Karácsony Gergely, hogy az esőnek bodzás limonádé íze legyen, ahogy azt a budapesti lakosok jobban szeretnék?

Vajon mindent megtett-e Karácsony Gergely, hogy a városban sehol ne kozmáljon oda a kelkáposzta főzelék?

Vajon mindent megtett-e Karácsony Gergely, hogy végre leértékeljék azt a cuki pántos, drapp szandált, amit kinéztem magamnak?

Elvégre, mi másért választottuk meg?!

 

 

Szerző. Lendvai Ildikó, volt MSZP-s alelnök.