Lendvai Ildikó keményen megküldte Mészáros Lőrincet!

0

„Amíg Ön alszik, a Darmol dolgozik!”

– hirdette a két világháború közötti híres plakát, amely sok hasonló reklámot megihletett.

A Darmol csokoládés hashajtó volt, amely – mint írták –

„meghajtja az egész családot”.

Amíg Ön az ünnepi időszakban pihen, ejtőzik, vagy a romokat takarítja, (nálam még a Facebook is lelassulva vánszorog), a kormány dolgozik. Ennek hatása sokkal tovább érezhető, mint a Darmolé, de legalább ez is csokoládéval van bevonva. Igazán szép célokra költött el a szorgalmas kormány közvetlenül karácsony után jó sok milliárdot. Van, ami jó helyre ment, ha felemásan is. (Az alulfizetett, létszámhiánnyal küzdő rendőröktől nem sajnálom.) De sikerült egy hanyag mozdulattal 14 milliárdocskát hozzávágni a határon túli futballklubokhoz is. (Nemrég még sokat kellett alkudozni, hogy összesen évi tíz milliárdot kapjanak a budapesti rendelőintézetek.)

Nem az a baj, hogy határon túliak.

Jó, ha támogatjuk az ott élő magyarok nyelvének, kultúrájának megőrzését, szülőföldjükön való boldogulásukat. Na de, hogy egy rezsim kizárólag a fociban lásson gyógyírt mindenre – most éppen a nemzeti összetartozás megerősítésére –, az elég silány fantáziára vall.

Véletlenül jutott egy milliárd a Mészárosék tulajdonában álló eszéki futballklubnak is. Így legalább tudom, hogy Mészáros Lőrinccel is szorosan összetartozom. Igazán gondolhatott volna rám karácsonykor.