Lendvai Ildikó: Nálam kezd elszakadni a cérna!

Tudjuk: a kormány sorozatban utasítja vissza az ellenzéki vezetésű önkormányzatok felajánlott segítségét biztonságos oltóhelyek létesítésére. Ott is ezt teszi, ahol, mint Szombathelyen maguk a háziorvosok kérték ezt, mert amikor három-négy orvos rendelője egy helyen, egymás mellett van, a közös váró óhatatlanul zsúfolt. Partner viszont, ha egy fideszes polgármester javasolja ugyanezt.
Közben Orbánnal az élen minden illetékes és illetéktelen azt a szöveget nyomja, hogy az oltást nem kell kivinni a rendelőkből.
Érdekes. Ugye emlékeznek, hogy a miniszterelnök először azzal a remek ötlettel örvendeztette meg az országot, hogy majd a zömmel iskolákban található választóhelyiuségekben oltanak?
Hja, megváltoztak a nézetei. Nem először.
Bár utólag azt mondom: legalább akkor a pedagógusokat is oltották volna. Ha már úgyis ott vannak…
Az elutasítás hangneme ráadásul pimaszul fölényes: “A baloldali pártok oltásellenes kampányának részeként zavart próbál kelteni az oltásokkal kapcsolatban… A polgármester valójában nem segíteni akart, hanem csupán politikai haszonszerzés vezérli”-így a Vas megyei kormányhivatal vezetője, aki pár nappal azelőtt még örömmel fogadta a segítséget. Most ő is megtanulja, nem önállóskodhat.
Lehet, neki is szólt, de főleg a polgármesternek az Oltási Bizottság vezetőjének kioktatása: “Neki nem kell helyettünk gondolkodnia!”
Remek mondat. A rendszer mottója lehetne. Nehogy már valaki gondolkodjon, az csak nekik szabad! Esetleg.
Jó, nem gondolkodom, de azt azért muszáj megkérdeznem: Kósa Lajos helyett sem szabad gondolkodni? Ő is az Operatív Törzs tagja.
És úgy rémlik, került már olyan élethelyzetbe, amikor nem ártott volna, ha valaki helyette gondolkodik.

 

 

Szerző. Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi alelnöke.