Lendvai Ildikó: Orbán Viktor zavarodott

Van egy jó hírem! Orbán Viktor maga is kitölti a nemzeti konzultáció kérdőívét. Reggel bemondta a rádióban. Most rágom a körmöm izgalmamban, vajon miket felelhet, lényegében sajátmagának.

 

Semmi baj, van az úgy, hogy az ember magával beszélget. A környezetnek csak akkor kell aggódnia, ha ez túl sűrűn fordul elő.

Egyelőre azonban a miniszterelnök ítélőképessége zavartalan. Nagyon helyesen állapította meg, hogy “veszélyes pillanatban vagyunk”. “A tendencia különösen rossz.” Szentigaz. Én már régen érzem. Pláne, hogy most nem elég a vírus, még a nemzeti konzultáció is terjed.

Sok ez egy nemzetnek. Akkor is, ha, mint mondta, “a magyaroknak elég gyors az észjárása”. Ez azért is jó, mert így ő is gyorsan tud felelni a fogós kérdésekre, nem veszi el a drága idejét mástól

Bár úgy nézem, mostanában majd jobban ráér. Nem az ő vállát nyomja minden teher. “Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk. Okos asszony.”-mondta. Én sem mondanék mást, ha valaki a markában tartana.

Akit ez még nem nyugtatna meg egészen, azt ezzel vidította fel: most 4000-en vannak kórházban, de amilyen jó a magyar egészségügy, lehetünk akár 20.000-en is, azt is elbírják.

Milyen jó lesz nekünk!

Akkor már csak egy újabb nemzeti konzultáció fog hiányozni.

 

 

szerző. Lendvai Ildikó, volt MSZP alelnök.