Lepődjünk meg! Kósa Lajos szerint a csengeri örökösnő története Gyurcsányék műve!

Ugyan már, Kósa Lajos, fideszes képviselő teljesen ártatlan az ügyben, az egész történetet csak a Gyurcsány-féle DK találta ki.
Bár egyre inkább nyilvánvalónak tűnik, hogy Kósa úr nyakig benne van az ügyben és nem csak mint átvert áldozat, máris megy a mutogatás a DK-ra.
Magyar valóság.
„Mint az közismert, egy büntetőügy vádlottja nem köteles igazat mondani a bírósági eljárás során, ez az ügyvédjére is vonatkozik. Úgy látom, mind az ügy vádlottja, P.-né Mária, mind a védője, Helmeczy László élt ezzel a joggal. A rám vonatkozó állításaik nem felelnek meg a valóságnak. Azt is értem, hogy mi motiválja a vádlottat védő ügyvédet, hisz ő a Demokratikus Koalíció politikusa. Soha nem utaztam együtt sehova a vádlottal, aki soha nem fedezte semmiféle költségemet.”

 

Így reagált Kósa Lajos az ATV megkeresésére, miután a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária szerdai tárgyalásáról kérdezték.
Ezzel arra utalt a Fidesz képviselője, hogy Helmeczy László 2018-ban a DK színeiben indult a nyíregyházi választókerületében, míg négy évvel korábban szintén az ellenzéki pártok színeiben indult a nyírbátori körzetben.

 

A 2018-as választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra „csengeri örökösnő” és Kósa Lajos története. P. Mária azt állította a Fidesz képviselőjének, hogy 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától. Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.

 

Ugyan a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderült, hogy többször is találkozott a nővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt.

 

A nő szerdai vallomása is azt erősítette meg, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában, és többször elutazott Svájcba vele, a szállását minden esetben P. Mária fizette.

 

„Ha tudta, hogy nem létező hagyatékról van szó, akkor miért fogadott el ilyen dolgokat?”

 

– tette fel a kérdést a szerdai tárgyaláson P. Mária. Elmondása szerint Kósa 2014-15-ben elkérte a bankkártyáját, és azóta is nála van, a végrendeleti kártyájával együtt.

 

A nő nem tartja magát bűnösnek, állítása szerint senkit nem tévesztett meg, és senkit nem tartott tévedésben.
„Én még most is hiszek abban, hogy ez az örökség megvan és meg fogom kapni”
– mondta P. Mária.
„Ha nincs, akkor engem is becsaptak, de még most is hiszem, hogy ez nem történt meg. A nyomozóhatóság és az ügyészség sem tudja bizonyítani, hogy van-e örökség, vagy nincs.”

 

A vád szerint az asszony különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható, szerinte azonban van örökség, de ha még sincs, akkor ő is becsapott áldozat.

via. Szeretlek Egerszeg