Lesz 13. havi nyugdíj!

Szlovákiaban megszavazta a parlament. Magyarorsz 2,8 százalékot ad a nyugdíjasoknak.

0

Jelentős többséggel jóváhagyta a 13. havi nyugdíj bevezetését, illetve az Isztambuli Egyezmény elutasítását célzó határozat új szövegét a szlovák parlament a hét végére kitűzött parlamenti választást megelőző utolsó rendkívüli ülésén.

Az MTI híre szerint a 13. havi nyugdíj bevezetését célzó kormányjavaslatot 88 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül fogadta el a 150 fős pozsonyi törvényhozás kedden, amikor Andrzej Duda lengyel elnök is aláírta országában a rendszeres 13. havi nyugdíjról szóló törvényt.

Az új szabályozás szerint Szlovákiában minden nyugdíjas évi egy alkalommal egy a mindenkori átlagnyugdíj összegét kitevő egyszeri juttatásra lesz jogosult. A minden egyes nyugdíjtípusra vonatkozó intézkedés már az idei évtől hatályos, a juttatást először idén novemberben kapják majd kézhez az érintettek. 

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE AZ ÖREGSÉGI NYUGDÍJ ESETÉBEN AZ IDÉN 460 EURÓ (MINTEGY 150 EZER FORINT) LESZ. AZ INTÉZKEDÉS, AMELYNEK KIVITELEZÉSE MINTEGY 470 MILLIÓ EURÓBA KERÜL AZ IDÉN, KÖZEL 1,4 MILLIÓ EMBERT ÉRINT.

Forrás Index