Leszavazta a Fidesz, hogy a magyarok is kapjanak lakástámogatást.

0

A DK törvényjavaslatot nyújtott be, hogy itthon is járjon az a 3,3 millió, amit a határon túliaknak adnak.

A Fidesz leszavazta, hogy a magyar adófizetők is megkapják azt a 3,3 millió forintos lakástámogatást, amit a határon túliaknak adnak – közölte kedden a Demokratikus Koalíció.

A párt szerint, míg itthon megszüntették a lakástakarékok állami támogatását, addig a Vajdaságban úgy ad a magyar kormány 3,3 millió forintot házvásárlásra, hogy „nem kell önrész, nem kell hozzá semmit befizetni, nem kell takarékoskodni”. A DK törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ugyanezt a Magyarországon élőknek is megadják, de a kormánypárti képviselők a parlament gazdasági bizottságában ezt leszavazták.

Az ellenzéki párt közleményében azt írja: nem a határon túliak támogatásával van bajuk, hanem azzal, hogy a magyar adófizetők nem részesülnek ugyanebből. „Ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra költi a magyar adófizetők pénzét, akiket csak fejőstehénnek, alsóbbrendű állampolgárnak tart” – közölte a DK.

Tavaly októberben az Átlátszó írta meg, hogy a magyar kormány összesen egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott vajdasági családoknak házvásárlásra.

Forrás 24.hu https://24.hu/kozelet/2019/02/19/leszavazta-a-fidesz-hogy-a-magyar-adofizetok-is-kapjanak-lakastamogatast/