LMP: A kormány adja ki a megfigyelési botrány felelőseit!

Az LMP szerint Orbán Viktor és a Fidesz átlépte a vörös vonalat. Az újságírók, politikusok és más közszereplők megfigyelése a világ egyik legfejlettebb kémszoftverével olyan határátlépés, amelynek felelősei súlyos következményekkel kell, hogy szembenézzenek.

 

Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője.

 

A legújabb sajtóhírekből kiderült, hogy Gémesi György telefonszáma 2018 év végén felkerült a megfigyelendő telefonvonalak listájára. Sőt, Gödöllő polgármesterét nem csak évek óta zaklatják fideszes körökből, de 2018 decemberében betörtek hozzá és fiához, nem sokkal később lányához is. Mindhárom betöréses esetnél kiderült, hogy az elkövetők nem vittek el semmilyen komolyabb értéket, a betöréseknek a megfélemlítés vagy a megfigyelés lehetett a célja. Könnyű belátnia mindenkinek, hogy ilyet tisztességes kormányzat egész egyszerűen nem csinál.

A megfigyelési ügy kiderítésére az LMP kezdeményezi, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit. Amennyiben a kormánypártok el akarják lehetetleníteni a Bizottság munkáját és nem tárnak minden adatot a vizsgálathoz, az felér egy beismerő vallomással.

 

Szerző és forrás. Hohn Krisztina, az LMP parlamenti képviselője és Ungár Péter, az LMP
országgyűlési képviselője és az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja.