LÓKUPEC!

0

ORBÁN LÓKUPEC!

Jakab Péter (Jobbik) azzal kezdte felszólalását a parlament ülésén, hogy “ahogy járja a vidéket, sokakat aggaszt a Duna alacsony vízállása, mert még könnyen befagy, és a Viktor megkoronáztatja magát.” Az elnöklő Latorcai János ekkor figyelmeztette először szavai miatt a képviselőt.
A válaszában Orbán Viktor a koronázásról annyit jegyzett meg, hogy azt a magyar alkotmány tiltja.
De az igazi buli csak ezután jött. Viszontválaszában Jakab Péter azt mondta, hogy ő igazából nem is tart a dunai koronázástól, mert a miniszterelnök annyit hazudik, hogy úgyis beszakadna a jég. Majd hozzátette:
„De ettől függetlenül királynak képzeli magát, aki azt képzeli, hogy bármit megtehet az országban. Ha úgy tartja királyi kedve, akkor bukott diktátorokat fogadhat be, miközben pedig a saját népét elüldözi. Ha úgy tartja az úri kedve, akkor ajándékokat fogadhat el a korrupt haverjaitól, miközben a saját népét kisemmizi. Miniszterelnök úr, ön királynak képzeli magát, de valójában tudja, hogy micsoda? Tudja, hogy ön mi? Egy közönséges lókupec…”
Latorcainál itt szakad el a cérna és kikapcsolta a jobbikos képviselő mikrofonját. Majd a fideszes többség 103 igennel megszavazta, hogy Jakab Pétert zárják ki az ülésről.
Orbán Viktor azért reagált az elhangzottakra, azt mondta:
„Szeretnék egy szót mondani a lókupecek védelmében. Tehát az a helyzet, hogy itt valami félreértés van, a lókupecség az egy tisztességes szakma, és meg is haladja az én képességeimet, tekintettel arra, hogy a lókupecek értenek a lovakhoz.”
A miniszterelnök szerint inkább az a kérdés, hogy a vezető ért-e a vezetéshez. Ezt pedig majd a választók döntik el.

Forrás 444.hu