Lölö most nem fukarkodott. Telik a pénzünkből…Andikával 21 millióért repültek Portugáliába

Idén egy éve házasodott a NER leggazdagabb párja, azaz a Nemzet Gázszerelője, Mészáros Lőrinc és a Fidesz tévéiből ismert bemondónő felesége, Várkonyi Andrea. A milliárdos oligarcha meglepetést ígért feleségének a házassági évfordulójukra. Sokba került… nekünk.

Hiába van mélyrepülésben a magyar gazdaság az állampárt közpénzen hizlalt oligarchái továbbra sem mondanak le a luxusrepülős kiruccanásokról. Mészáros Lőrinc például 21 millió forintnyi kerozint égetett el egy olyan magángéppel, mint a NER első számú oligarchaszállítójának minősülő OE-LEM lajstromjelű luxusjet.

Erről Hadházy Ákos a parlamentből diktatórikus eszközökkel kizárt ellenzéki képviselő számolt be némi gúnnyal:

Ha Ön egész hétvégén azon aggódott, vajon méltó helyre viszi-e a snájdig Gázos a házassági évfordulójukon a Bemondónőt, aki saját erejéből lett az, aki, akkor most megnyugodhat. A Gázos által használt luxusrepülő ugyanis Liszabonba repült szombat reggel és vasárnap este tért vissza.

Minden jel szerint tehát egy romantikus hétvége Portugáliában volt a meglepetés – folytatja Hadházy, aki képzett pilótaként mindig nyomon követi a közpénzen röpködő fideszesek luxusútjait.

A milliós meglepetésről így csacsogott a self-made riporternő és NER-feleség a fideszes propagandagépezet bulvárlapjának:

Szerelemben, szeretetben élünk, és mindketten izgatottak vagyunk, mert közeledik a házassági évfordulónk! A férjem meglepetéssel készül; azt kérte, azon a hétvégén ne csináljak programot, tegyem magam szabaddá! Régebben nem nagyon tudott titkot tartani, de mostanra már belejött, és valószínűleg tényleg csak azon a napon fogom megtudni, mivel készül”

Összeomlás szélén áll az ország, de azért jó tudni, hogy ők boldogságban élnek és gyermeki izgatottsággal várják, hogy tovább költhessék a közpénzt. Hadházy azt is kiszámolta, mennyibe került az évfordulós kirándulás:

A Gázos tehát ismét nagyvonalú lehetett, főleg, ha tudjuk, hogy az OE-LEM lajstromjelű repülönek megfelelő típus óránként kb. 3 millióért repül. Az oda vissza kb. 7 órás út tehát minimum 21 millióba kerülhetett.

Hadházy úgy látja, a buta Gázost nem nagyon aggasztja a brutális energiaáremelés, vagy még mindig hisz a főnöke propagandagépezetének és abban bízik, hogy a kormány megvédi őt. Mondjuk őt lehet, hogy tényleg…

Mészáros részvényei amúgy még soha nem voltak ilyen mélyen, de Hadházy szerint ettől nem a Gázos feje fog fájni, hanem azoké a kisbefektetőké, akik hittek a “nemzeti nagytőkében” és a Mészáros eszében.