Lyukas focilabda: Mennyit ér Orbánnak egy magyar ember élete?

A felcsúti halálkormányfő tavaly szeptemberben még azt mondta, hogy a védekezés sikerességét a megmentett életek számában méri. 20 ezernél is többen haltak meg, mert Orbán csak szövegel, de tenni képtelen a védelmünkért.

Mindig más a hibás, a látványsportokért megőrülő Orbán Viktor és csicskái sosem. Pedig elég csak megnézni azt az eszelős pénzszórást, amit a koronavírus-járvány kezdete óta művelnek. Mi lehet fontosabb az emberi életek megmentésénél?

A sport!

Épeszű vezető egy világjárvány közepén inkább az egészségügyre költené a milliárdokat, nem üresen kongó stadionokra. Viktor azonban nem normális vezető. 2020. március 20. és 2021. március 19. közötti időszakban

288,6 milliárd forint plusztámogatást adott különböző sporthoz kapcsolódó célokra. Tavaly kb. 4,6 millió magyart foglalkoztatott a munkaerőpiac, azaz minden dolgozó állampolgárnak 62 ezer forintjába fájt a miniszterelnök hobbija.

Összehasonlításképp, az egészségügy mindössze 60,7 milliárd forint átcsoportosított támogatást kapott. Miközben világelsők vagyunk halálozásban, a kormány inkább áldoz a kedvteléseire, mint a magyarok védelmére. Kimondhatjuk,

a káoszkormány az életünkkel játszik.

Világversenyeket rendez, hadd fertőzzék halomra egymást az emberek, hiszen mi az a napi 200 halott? Orbán számára csupán egy kínos statisztikai adat, amiről mielőbb el kell terelni a figyelmet.

A sporton belül óriási összegek mennek el „sportlétesítmények fejlesztésre”. Naná, mert ebből lehet a fideszes haveroknak a legtöbbet nyúlni.

A stadionok betonjában és Mészáros Lőrinc nőjének gyémánt gyűrűjében van a mi pénzünk, még véletlenül sem a málló vakolatú kórházakban. Hiába vagyunk a harmadik legszegényebb ország az EU-ban, Orbánnak minden pénzt megér a 300 milliárdos Puskás Aréna. A 200 milliárdot közelíti az atlétikai stadion, a nagykanizsaiak meg évente 100 milliókat fizethetnek Lölőke sportközpontja után. És az csak pár tétel.

Óriási összegek vándorolnak Felcsútra is, Orbán szülőfalujába: Nem elég a Pancho Arena, kell mellé még 11 milliárdért egy sportszálló. Sokat elárul a káoszkormányfő rémuralmáról, hogy

míg egy kezdő szakápoló havi bére bruttó 218 ezer forint, addig egy albán focista Felcsúton havi 9 milliót keres. Látszik a fontossági sorrend, ugye?

Mi drágább még az életünknél is a káoszkormánynak? Hát az egyház és a csicskák hobbija.

1 év alatt 153,6 milliárddal fejelték meg az egyházak támogatását, ami ugyebár még mindig durván 2,5-szerese annak, amit az egészségügyre szántak. Orbán egyszer azt találta mondani, hogy az állami pénznek náluk van a legjobb helye – persze, mindaddig, amíg a potyamilliárdokért cserébe a hívőket a fideszesek imádására buzdítják. Még akkor is, ha a kormány bukott járványkezelése miatt mindenki veszélyben van.

Ezekben a vészterhes időkben az urizálás és „adrenalinégetés” is jobban izgatja a csicskasereget, mint az egészségünk.

Semjén Zsolt vadászati világkiállítását már javában szervezik, 50 milliárdig talán meg sem állnak a költségek. De ugyanilyen nélkülözhetetlennek érzi a vámpírkormány, hogy MotoGP-pályát építtessen az adófizetők pénzéből, potom 65 milliárdért. Sőt, a versenyek megrendezésért további 44 milliárdot fogunk kicsengetni – tényleg ez kell nekünk még egy évtizedig?

Az élet-halál harc a kórházak falain kívül is zajlik, hiszen míg a kaviárkormány dőzsöl és baromságokra szórja a közpénzt, addig a magyar vállalkozások sorra mennek csődbe. Munkanélküliek tömegét hagyták segítség nélkül, 2 millió magyar ember pedig a létminimum alatt tengődik.

Orbánnak semmit sem ér az életünk. Egy lyukas focilabdát se.

Forrás: Az eredeti cikk itt olvasható:

https://ezalenyeg.hu/publi/mennyit-er-orbannak-egy-magyar-ember-elete-55880?fbclid=IwAR0jqF6vJ4sjDxcwHAa-Ycc_LQItKdd7A-AKAqpdW7oRaQ0bRpUZ5-fxMeE