Lukasenka keményen rápacsált

Miután leszállt Alekszandr Lukasenko repülőgépe a német Fuhlsbuettel reptéren, a helyi szakszervezeti aktivisták sietve elterjesztették a hírt a technikusok között, hogy a Boeing azé a  belarusz elnöké, aki hazájában augusztus 9. óta tartó ellenzéki demonstrációkon a tüntetők közé lövetett.

A munkások erre tüntetőleg letették a szerszámaikat – tudta meg a fehérorosz NEXTA. hírügynökség.

Mi, a Lufthansa technikusainak szakszervezeti aktivistái a gazdasági nehézségek ellenére nem feledjük a nemzetközi szolidaritás régi hagyományait, és vállvetve támogatjuk a belarusz munkásait!

– áll a rögtönzött röplapjukon.

 

A szórólapon ezenkívül szerepelt számos követelés is a belarusz kormányzattal szemben, a többi között: az erőszak azonnali felfüggesztése a tüntetőkkel szemben, Lukasenko lemondása, demokratikus választások, a politikai foglyok elengedése,  sztrájk-jog bevezetése is.

A szórólap emlékeztet, hogy ezt a fajta ellenállást 31 évvel ezelőtt már sikeresen végrehajtották a Lufthansa technikusai, amikor a szakszervezetük szervezésében a román elnök, Nicolae Ceausescu gépének kiszolgálását utasították vissza.

Ahogy akkor, most is elvárjuk a Lufthansa vezetésétől, hogy tartózkodjon minden szankciótól, ha valamelyik kolléganő vagy kolléga vonakodna kiszolgálni az adott repülőgépet.

via. NEXTA.