Ma is összeomlott a MÁV, de ma drasztikusabban mint tegnap!

0

Több olvasónk is jelezte, hogy kénytelen alternatív közlekedési megoldást találni, mert a Vác Budapest között közlekedő s70-es vonat vezetőjének szerda reggel útközben lejárt a munkaideje, ezért a vonat Rákospalota-Újpest állomáson megállt – számolt be róla az Index.

Kerestük a MÁV sajtóosztályát, hogy megtudjuk, pontosan mi történik az érintett vonalon, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A Vác és Budapest között közlekedő reggeli vonat vezetője tavaly decemberben Csomádon állította le a vonatot, mert lejárt a 12 órás műszakja. Az utasoknak meg kellett várniuk, amíg a helyszínre ér egy másik mozdonyvezető, ám többségük akkor úgy döntött, hogy leszáll a vonatról. A kritikus helyzetben igyekeztek összefogni: akikért kocsival jöttek, másokat is felvettek.

A MÁV akkor a szürreális helyzetet az Indexnek azzal magyarázta hogy a veresegyházi vonalon váltóállítási problémák miatt már eleve jelentős késések alakultak ki.

„A vonaton éjszakai műszakban szolgálatot teljesítő mozdonyvezető vezetési ideje lejárt. Az érvényben lévő hatósági előírások miatt 12 óra eltelte után nem vezethet tovább.”

Ezen kívűl a Devecser és Tüskevár között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a Székesfehérvár-Szombathely vonalon 20-40, esetenként 40-60 perccel megnőhet a menetidő.

Isaszeg és Gödöllő között a vonatok lassabban haladhatnak, mert meghibásodott egy sorompó. A frissen felújított hatvani vonalon 10-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje.

Tegnap is hasonló fekete nappal indított a MÁV.

Műszaki hiba miatt ma reggel nem közlekednek az alábbi elővárosi vonatok:

– Nyugati pályaudvarról 6:38-kor Monorra S50 (2712-es vonat)
– Nagykátáról 6:56-kor a Keleti pályaudvarra S60 (3637-es vonat)
– Monorról 8:07-kor a Nyugati pályaudvarra S50 (2727-es vonat)

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon több reggeli járat 5-35 perces késéssel közlekedik.

– A Budapest és Vác között közlekedő vonatok is késéssel közlekednek átlagosan 10-25 perc közlekednek.

Frissítés:

A Szobról 8:55-kor a Nyugati pályaudvarra induló Z70-es járat (2367-es vonat) műszaki hiba miatt csak Váctól közlekedik.
A mai napon a Nyugati pályaudvarról Monorra 15:08-kor, és a Monorról a Nyugati pályaudvarra 16:37-kor induló S50-es vonat, továbbá a Nyugatiból Ceglédre 14:33-kor induló Z50-es vonat nem közlekedik.

Budapest Kelenföld állomáson egy vonat meghaladta a vörös jelzést ezért a Kelenföldre érkező dunántúli vonatok akár 100 perc késéssel is közlekedhetnek, több elővárosi vonatot töröltek a kora esti menetrendből.