“Ma kikeltem magamból … nem jellemző, de már nem bírtam, remegtem a dühtől.

12 éves forma kis srácra köhögő roham tört a vonaton. Maszkban természetesen. (Már azt is bemondják, hogy a vonat személyzetének joga van leszállítani a maszk nélkül utazó vérlázadókat☝️) Odaszaladt a kalauz, és közölte vele, hogy szálljon le. A gyerek csak pislogott, szedte a cókmókját.

SENKI SEM AVATKOZOTT KÖZBE!

Akkor pukkant el az agyam: Na most álljon meg a menet! Köhög a kölyök és miért is szálljon le? Van jegyed? -Van… Maszkod van? -Van.. na akkor most az lenne a következő, hogy rendőrt hívok, mert Szárligetnél, egy elhagyatott állomáson veszélyeztetni kíván egy kiskorú gyermeket, akit várnak otthon. Fel is jelentem a picsába negatív megkülönböztetésért és diszkriminációét.

-Hölgyem , nekem ez a munkám. -vágott vissza az ellenőr hevesen.

– az a munkája, hogy veszélybe sodorjon egy gyereket, mert köhögött? Menjen és csippantsa serényen a jegyeket, de indítsa már el a vonatot, hogy haladhassunk, mert az a maga munkája… Lehet elballagni.

A kaller elment…de meg elkérte a bérletemet és én készségesen megmutattam. 2 megálló múlva a gyerek leszállt. Meg sem mert mukkanni. Hebegett valami köszi félét, de nagyon kellemetlen volt neki ez az egész. Mocskosul sajnáltam.

Idióta egy világ. Semmit sem tesznek az emberek egy gyerek védelmében sem. Elfordított fejek és lesütött tekintetek…azok vannak.”

Szabóné Vári E. Nikolett