Ma van a 30. évfordulója annak, hogy az utolsó szovjet katona elhagyta az országot!

Az LMP frakcióvezetője szerint a független Magyarországot ünnepeljük ma, a kormány politikája viszont veszélyeztetheti a rendszerváltás után elért eredményeket.
A jeles évfordulóról Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője is megemlékezett a Facebook-oldalán. Mint írja: azzal, hogy közel fél évszázados megszállás után az utolsó szovjet katona 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét, ma a függetlenül Magyarország újbóli létrejöttének évfordulója van.
A politikus ugyanakkor figyelmeztet, hogy a jelenlegi kormány politikája miatt ismét erősödik a keleti befolyás: “Súlyos veszély ugyanakkor, hogy a keleti nagyhatalmak egyre expanzívabb politikát folytattak hazánk esetében. Még aggasztóbb, hogy ezt a jelenlegi, nemzetáruló magyar kormány támogatásával teszik, kiszolgáltatva hazánkat gazdasági értelemben. Ez a politika veszélyezteti, sőt megsemmisítheti azokat az eredményeket, melyet a rendszerváltoztatás után Magyarország a szuverenitásának visszaállításával elért. Ezért is szükséges a kormányváltás 2022-ben.”