Ma Varju Lászlót rabosítani fogják. 👉🏻

0

Annyira abszurd, hogy amikor elolvastam, kapásból felhívtam képviselőtársamat, hogy ugye ez most valami álhír. De sajnos nem az: ma Varju Lászlót rabosítani fogják.

Nem is olyan rég azt írtam, hogy nem kell ahhoz jogásznak sem lenni, hogy lássuk: kirakatper készül az egyik olyan társunk ellen, aki — ott voltam sok helyen, láttam, tudom — az egyik legkeményebb harcos közülünk. Ironikus, de ezen a képen épp azt látjátok, hogy jogos igazságunkat keresve mentünk az ügyészséghez (is) — ahogy szoktam mondani, betesztelve a rendszert.

A “rendszer” azonban rég nem az igazságot szolgálja és nem a sértettet védi, hanem politikai utasításra politikai döntéseket hoz. Most konkrétan Varju Lacinak megy neki. Ez azonban mindannyiunk ügye: mert amit egyikünkkel megtesznek, azt mindannyiunkkal teszik, ráadásul egy elnyomó rendszerben előbb vagy utóbb, de mindenki sorra kerül. Ha hagyjuk őket, mindent és mindenkit tönkretesznek, aki és ami nekünk fontos. Ne maradjunk hát csendben, aki tud, menjen el az eseményre, aki nem tud, szólaljon meg a közösségi médiában, az utcán, a klubban, a barátok között, vagy ahol csak tud és vigye hírét ennek a botránynak minden létező módon.

Sok erőt Varju László bajtársunknak és minden igazságkereső, harcos embernek!

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.