Macedónia Gruevszki kiadatását kéri

0

A macedón belügyminisztérium Nikola Gruevszki volt miniszterelnök kiadatását kérte Magyarországtól – jelentette be Zoran Zaev macedón kormányfő szerdán Szkopjéban.

A macedón kormány  azt várja Magyarországtól, hogy mutasson példát, és ne védjen olyan bűnözőt, aki Macedónia állampolgárainak kárt okozott. “Milyen motivációt jelentene az nekünk, tagjelölt országoknak, ha az Európai Unió egyik tagországa a bűnözők menedékévé válna, és nem tisztelné a nemzetközi gyakorlatot és a nemzetközi jogot?” – vetette fel a kormányfő.

Jóbarátból kínos társaság – egy ember, aki kellemetlen heteket okozhat Orbán Viktornak

Új nevet kell megtanulnia a magyar belpolitikát (és nem csak a NER-sajtót) követő polgárnak. Nikola Gruevszki kisebb diplomáciai botrányt okozva ugyanis lelépett a börtönbüntetése elől, és jó barátjához, Orbán Viktorhoz menekült.

A STOP SOROS egybites hisztériakampányát elsőként nem Magyarországon, hanem Macedóniában tesztelték. Ott nem jött be, így a tíz éve vaskézzel kormányzó, Orbánnal baráti viszonyt ápoló Nikola Gruevszki kormányfő megbukott, idén pedig letöltendő börtönbüntetésre is ítélték. A számonkérés elől barátjánál, Orbán Viktornál keres menedéket – csak, hogy jogilag éppen a nagy közös cél, a migráció megállítása miatt nem kaphat. Gruevszki köztörvényes büncselekményért kapott letöltendő ítéletet. Orbánhoz hasonlóan úgy gondolta, hogy az állam pénze az ő pénze és gyakorlatilag simán, 600 ezer Eurót ellopott.

Ezért kapott letöltendő büntetést.

Vajon Orbán hány évre számíthat a bukása után és lesz-e ország amely befogadja, ha szökni próbál az igazságszolgáltatás elől?