Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara: Havi 220 órát kell teljesíteni a nyomorultul kevés egészségügyi fizetésért

Bizony akadnak olyan ellátási formák, ahol borzasztóvá vált a helyzet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint, és a következő hónap mutatja meg mennyi dolgozó hagyta el az egészségyügyet – írja az infostart.hu.

A magyarországi egészségügy, akár mennyire szépítjük, a dolgozók hiányában szenved. Ennek okai hogy egyre inkább növekszik a kórházba kerülő, ellátást igénylő betegek száma és betegségük súlyossága. A másik pedig abból adódik, hogy az ellátásban résztvevő szakdolgozók száma jelentősebb mértékben csökken.

A jelenlegi még munkában álló dolgozók 168 óra helyett, bizony 220 órát is dolgoznak, és van példa ennél több óraszámra is – emelte ki Balogh Zoltán.

A létszámhiánynak komoly következményei lehetnek. A nagyobb leterheltség mellett megnőhet a tévesztések és hibák lehetősége, és a halálozás közötti összefüggések tényezői lehetnek az ellátási problémáknak. Miután jóval nagyobb terheléssel jóval kisebb létszám jut a betegellátás különböző területein a gondozottakra, ellátottakra.