Magyar Éva: Úgy tűnik, az utóbbi hetekben az emberek legnagyobb problémája a maszk

Úgy tűnik, az utóbbi hetekben az emberek legnagyobb problémája a maszk. Minden mást némán eltűrnek, legfeljebb írnak pár ejnyebejnyét a potrohosról, azzal el is van intézve. Tombol a gazdasági krízis, a létbizonytalanság lett a családok legfőbb gondja, de a maszk túltesz még ezen is. Merthogy sokak szerint a maszk sérti az emberek szabadságát.
Gondolom ugyanezek az emberek, halálosan sértve érzik magukat a szabadságukban akkor is, amikor a biztonsági övről van szó. Miért bekapcsolni?! Hiszen nem véd 100 %-osan! Ugyanezek az emberek halálosan sértve érzik magukat a szabadságukban, amikor motorozáskor bukósisakot kellene viselni. Miért felvenni?! Nem véd 100%-osan! Ugyanezek az emberek halálosan sértve érzik magukat a szabadságukban, amikor nem száguldozhatnak 180-nal az autópályán, elvégre micsoda dolog az, hogy ne szabadon döntsük el, hánnyal rohanunk a saját autónkkal?!
Az orvostársadalom 99,99 %-a javasolja al maszkot. Megszűri a folyadékcseppeket, gátolja a vírus terjedését. Természetesen nem a Gödény-Lenkei féle csalókról beszélek.Ők nem tagjai az orvostársadalomnak. Ők egyszerűen üzletemberek, mások egészségén akarnak nyerészkedni. Nekik anyagi érdekük a néphülyítés, szépen dagad a zsebük. Lenkei például olyan ravasz, hogy nem a friss zöldséget/gyümölcsöt ajánlja a vitaminok pótlására, mint ahogy minden becsületes orvos teszi, nem. A saját mesterséges kotyvalékait. Világos, ha a friss gyümölcsöt ajánlaná, akkor azon nem ő keresne, miért is a más pénztárcáját tömje?! Gödény is tartozik pár száz millió forinttal, kellett valami új, amin kereshet.

Van aki tagadja a járványt. Azoknak figyelmébe ajánlom a márciusi lombardiai, madridi eseményeket. Eleinte ott is sokan nagylegényként kezdték, sokan elintézték egy legyintéssel. Aztán felgyorsultak az események. Amikor ötpercenként szirénázik a mentő egy csendes kisvárosban, az valahogy feltűnik. Amikor az ismerőseid mesélik, majd személyesen is tapasztalod, hogy nem adnak időpontot egy halasztható műtétre mert az összes orvos a covidos beteget ápol, akkor azt valahogy észreveszed.
A média? Elég beleolvasni a neten található külföldi lapokba. Ezek közül rengeteg privát, független portál, amelyeket nem tudtak megvenni azok a híres gyíkemberek.
Egy dologban egyetértenek. A járványt tagadni, bagatellizálni legalább olyan veszélyes mint a járvány.

Az eredeti poszt itt található.