Magyar György: Állami szinten folyik a közpénz fosztogatás! – Ezért súlyos börtönévek várnak az Orbán-kormányra

Ha beüti valaki a Hírkeresőbe az előválasztás szót, nagyon sok címmel találja magát szembe, kivéve a jobboldali sajtót. Illetve egyet azért igen. A Magyar Nemzet volt szíves megemlékezni róla, mégpedig emígyen:

„Az egész előválasztási bohózat szervezése olyan volt, amilyen a szövetségbe forrt szedett-vedett baloldali párthalmaz maga. Egyszerre szánalmas és nevetséges.”

 

Teljesen nyilvánvaló, hogy az ellenzéki akció publikációs lehetőségeit is a Fidesz központjából irányítják: kizárólag, a fent idézett módon, negatív kontextusban eshet róla szó. De leginkább úgy sem: az agitprop osztály általános irányelve az, hogy az előválasztásról lehetőleg semmit. Ennek megfelelően viselkedik a mindannyiunk pénzéből működő állami média is: az MTI például nemlétezőként kezeli az eseményeket. A 24.hu vette észre, hogy a távirati iroda fontosnak tartotta, hogy a francia előválasztásról tudósítson, az itthonit meg sem említette. Az m1 ennél „bőkezűbb volt: Deák Dánielt szólaltatta meg, aki – mint tudjuk – pontosan felmondja a leckét, ezúttal azt a központi panelt hangoztatta, hogy az előválasztást Gyurcsány nyerte. A politológusnak hazudott kormányember a következőket nyilatkozta: Gyurcsány Ferenc nyerte a baloldali előválasztási színjáték első fordulóját: az eddig kiszivárgott adatok alapján arról beszélt, egyértelmű, hogy a DK elnöke mindenkit maga alá gyűrt a baloldalon, így szinte teljesen mindegy, melyik miniszterelnök-jelölt végez végül az élen, a győztes valójában Gyurcsány Ferenc.

Nagyjából ennyire érdemesítette az állami televízió azt a politikai akciót, amely több mint 600 ezer embert mozgatott meg, és milliók érdeklődését váltotta ki. (Mellesleg: figyeljünk Deák szavaira; ő már a részeredmények alapján képes ítéletet hirdetni. Véletlenül éppen azt, amit már a választások előtt kezdtek a kormánypártban hangoztatni. Vagyis: bárki nyer, az csak Gyurcsány manipulációja lesz…)

Nem oly rég írtam ezen a felületen, hogy feljelentem a televíziót. A kezdeményezés ott is van a Magyar György ügyvédi irodánál, de hogy milyen esélyem lenne a bíróságon nyerni, arról már erős kétségeim vannak. A Fidesz lassan, lépésről-lépésre a bíróságokat is beveszi, amit jól példáz a Klubrádió esete, a Kúria ítélete az egyetlen valaha frekvenciával rendelkezett csatorna ellen.

Pedig, normális ügymenetben nem fordulhatna elő, hogy mondva csinált okok miatt megfosszanak bárkit az átmeneti tulajdonától, a tényleges működési lehetőségétől, pontosabban az embereket attól, hogy ne pusztán az állami propagandát kelljen hallgatniuk. Igaz, normális ügymenetben az sem fordulhatna elő, hogy a médiahatóság csak fideszes emberekből álljon, és az sem, hogy az ügyészség és az Alkotmánybíróság után a bíróság is a Fidesz áldozatává váljon.

A kérdés persze az: a társadalom mekkora hányadát zavarja ez a rendszer, meddig tűrik el, hogy egy párt, egy Vezér, kontroll nélkül uralkodjon rajtuk. Meddig tűrik el, hogy megfosztják őket a tájékozódás lehetőségétől, ráadásul úgy, hogy a közös pénzünkből építenek gátat; nehogy a hatalom által nem kedvelt, ellenőrzött hírek is eljussanak hozzájuk.

Szerdán az MTI – egy laza mozdulattal –, kétségbevonhatatlanul a Fidesz parancsára, több mint félmillió embert tett zárójelbe.

Tízmilliót akar oda tenni.