Magyar György szerint a hatalom célja, hogy senki se merje kinyitni a száját!

0

Öt rendőr vonult ki két autóval – rémhírterjesztés miatt – Gyulán, egy mozgássérült emberhez, aki egy Facebook bejegyzéshez fűzött kommentjében kritizálni merészelte Orbán Viktort. A rendőrségen órákig faggatták, majd egyszerűen kitették az utcára. Hasonló eset történt Szerencsen. Az ügyészség nem találta megalapozottnak a gyanút, így mindkét férfit elengedték. Az öperatív törzs közlése szerint, keddig 83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt.

Erre kérdezte meg Magyar György ügyvéd, hogy: Milyen világ ez? A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában az ügyvéd azt is elmondta, hogy a gyulai férfi az eljárás során, nem kapott jogi képviseletet. Panaszt nem tett, feltehetően nem is tudta, hogy erre lehetősége lett volna.
Ami a konkrét ügytől elvonatkoztatva, a jogi helyzetet illeti, kérdés, hogy jogi értelemben van-e még közveszély? Továbbá a rémhírterjesztés csak akkor állapítható meg, ha valaki tényt állít egy adott helyszínen. A vélemény kinyilvánítása semmiképp sem fér ebbe a kategóriába.

Az ellenzék már gondolatrendőrséget emleget.

Magyar György szerint a hatalom azt akarja elérni, hogy itt senki se merje kinyitni a száját. Az állampolgárok érezzék, tudják, hogy megfigyelik őket, és elemzik, amit a közösségi oldalakon leírnak. Az úgynevezett felhatalmazási törvénnyel a kormány visszaél.

 

Forrás: Klubrádió