MAGYAR NAGYBEFEKTETŐK HAGYTÁK OTT PUTYIN NEMZETKÖZI BANKJÁT (KÉMBANK)

KORMÁNYUNK KITART – MARAD
Megszakadt az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) eddigi töretlen magyarországi sikerszériája, ugyanis az ellenzék által egyszerűen csak „orosz kémbanknak” nevezett pénzintézet kénytelen volt visszavásárolni a saját forintkötvényeit.” A bank ezúton értesíti a tőkepiac szereplőit, hogy a társaság igazgatóságának döntése értelmében az eredetileg 22,4 milliárd forint összegben kibocsátott kötvényből 11,6 milliárd forint összeget a másodpiacon befektetőktől visszavásárolt. A visszavásárlási ár 94,29 százalék volt” – közölték még május 11-én a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A visszavásárolt kötvényeket pedig érvénytelenítik.
A 444.hu információi szerint magyar intézményi befektetők látták arra elérkezettnek az időt, hogy áron alul, de megszabaduljanak az IIB papírjaitól. A bank nem lett volna köteles visszavásárolni a kötvényeket, de a számokból látszik, hogy a befektetők fele elpártolt a pénzintézettől, ami túl nagy nyomás lehetett.
Szijjártó Péter külügyminiszter még márciusban tette egyértelművé, hogy Magyarország változatlanul tag marad. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig szintén egy márciusi Kormányinfón az üggyel kapcsolatban annyit mondott: “ez egy működő bank, ami hiteleket adott magyarországi fejlesztésekre is, a magyar érdek az, hogy ezek a fejlesztések folytatódjanak”. Hogy milyen kölcsönöket, “természetesen” az az ország érdekeire hivatkozva titok.
Via 444.hu