Magyar Orvosi Kamara: Orbán szándékosan titkolja a járványadatokat, hogy ne veszítsen szavazót a táborából!

A Magyar Orvosi Kamara titkára kimondta: annak, hogy a hazai járványügyi adatok nem hozzáférhetők, kizárólag politikai haszna van, az egészségügyben dolgozóknak és az állampolgároknak kifejezetten árt.

Annak, hogy a mai magyar egészségügy problémáit megoldjuk, előfeltétele a nyílt kommunikáció – mind befelé, az orvostársadalom felé, mind kifelé, azaz a lakosság felé – derült ki a MOK titkárával, Nagy Marcellel készített interjúból a Qbit hasábjain.

A MOK Titkár egyértelművé tette, hogy ahol nem átlátható az egészségügy, ott a betegek gyógyítása is sokkal nehezebb és bizonytalanabb. Pontosan ez történik most nálunk!

Jelenleg két módon is rettenetesen káros, hogy nincsenek elérhető, az ellátásban használható statisztikák nagyjából semmiről az egészségügyben:

1. Ha az orvosok nem tudnak egymásnak segíteninem tudják megosztani egymással a tapasztalataikat, illetve ha nem hozzáférhető adat az, hogy hol, hány beteg van ápolás alatt és ez éppen mekkora munkaerőt köt le, az teljes mértékben aláássa az ellátás hatékonyságát.

Kicsit konkrétabban fogalmazva: több ember hal meg, ha az egészségügyi intézményekben dolgozók sem tudnak semmit arról, mi történik egy kórházzal, vagy akár egy osztállyal arrébb.

2. Ha a betegek vagy a potenciális betegek nem tájékozottak, akkor hajlamosak rossz, akár végzetes kimenetelű döntéseket hozni. Dr. Nagy az influenzavírus példáját hozta: már régesrég kiderült, hogy a koronavírus jóval magasabb halálozással járó betegséget okoz, mint az influenza, mégis még mindig köznyelven forog az az érv, hogy azért nem érdemes a coviddal foglalkozni, mert olyan, mint egy influenza vírus. Ez természetesen nem igaz, de nem pont az volna a kormány dolga volna, hogy ezeket kommunikálja Brüsszelezés és Sorosozás helyett? Ja, de.

A magyar nép SOHA nem fogja elfelejteni ezt a bűnt, ezt a csendes kivégzést. Nekünk hiába volna az egészségünk a legfontosabb, ha Orbánéknak az önmagáért való hatalom megtartása az.

Egyet tehetünk: kormányt váltunk és a minket, magyarokat szolgáló egyesült ellenzék szakértőire bízzuk a hatalmas feladatot: egy megtépázott ország vezetését.

 

 

Forrás: Qbit