MAGYAROKAT NEM SZOLGÁLUNK KI! „NEM” KÖSZÖNTJÜK A TENGERETEKEN!

Berágtak és diszkriminálva reagáltak a horvátok Orbán Viktor
„Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”
– kijelentésére.
Idén nem lesz népszerű a magyar vendég Horvátországban, amely kedvelt úti célja hazánknak!
A napi átlagos költést tekintve eddig jó kuncsaftnak számítottak a magyarok a turizmusból élő Horvátországban, amelynek hazánk a hatodik legfontosabb küldőpiaca.
A fogadtatásra a továbbikban valószínűleg rányomja majd a bélyegét a miniszterelnök nyilatkozata, amely, mint ismeretes, kisebb fajta diplomáciai botrányba torkollott.
Mint ismert, a napokban Orbán Viktor magyar tengeres kijelentése miatt bekérették Magyarország zágrábi nagykövetét a horvát külügyminisztériumba, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor kijelentésére:
„Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”.

 

A horvát külügyminisztérium szerint az ilyen kijelentések szükségtelenül rontják a két ország jó baráti viszonyát.
A Kossuth Rádióban az alábbi szövegkörnyezetben hangzott el az ominózus kijelentés.
„Most ami a tartalmát illeti ennek a javaslatnak, az azért vérzik sok sebből, mert fittyet hány arra a körülményre, hogy az Európai Unióban teljesen különböző adottságú országok vannak. És természetesen, akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon. Ez egy adottság”
-írta a Blikk.

 

 

Fotó: László Takács Cimbi Facebook