Magyarország 10 millió eurót tesz a Budapestre költöző orosz beruházási bankba, hogy az „versenyképes” legyen!

0

Már eleve az pofátlanság, hogy egy hónapot kellett várni egy miniszteri válaszra, de most már legalább tudjuk, miért:
a magyar állam mai árfolyamon több mint 3,3 milliárd forintot invesztál Putyin bankjába, hogy javítsa annak tőkehelyzetét (ez egy átlag magyar több mint ezer évi fizetése lenne). Mindezt azon felül, hogy ez a gyanús pénzintézet minden létező mentességet megkapott Magyarországon, lényegében azt csinálnak, amit csak akarnak.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők szeptember 11-én írásbeli kérdést intéztek Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy ugyan miért támogat Magyarország Kormánya 10 millió euróval egy Budapestre költöző orosz beruházási pénzintézetet.

A magyar kormány egy júliusi kormányrendeletben döntött arról, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) magyarországi székhelyének létesítésével kapcsolatban tőkeemelést kezdeményez.
A pénzügyminiszter a törvényben biztosítotthoz képest 15 napos plusz határidőt kért a válaszhoz, ami ehhez képest viszonylag kurtára sikeredett:

„Az intézkedés javítja az NBB tőkehelyzetét, versenyképességét és elősegíti a magyar projektek és munkavállalók számának növekedését. A 2019 szeptemberében az NBB részére biztosított 10 millió euró összegű tőke-hozzájárulás növeli Magyarország NBB-ben való tulajdoni hányadát: az intézkedés révén Magyarország az NBB 2. legnagyobb részvényesévé vált, amely érdekérvényesítő képességeinket nagymértékben növeli.”

Az NBB egészen különleges garanciákat élvez majd Magyarországon, annak köszönhetően, hogy márciusban az országgyűlés megszavazta, hogy a bank teljes mentességet kap a magyar hatóságok felügyelete alól, vezetői és vendégei pedig a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak Magyarországon és így az Európai Unióban.
A Vlagyimir Putyin orosz elnök által alapított bank tavaly év végén jelentette be, hogy Budapestre teszi át székhelyét, amit egy volt kémelhárító szerint az orosz állam jellemzően hírszerzés céljából használnak.
A bank politikai kapcsolatairól és a budapesti költözés hátteréről a Direkt36 írt részletesen

Magyarország 10 millió eurót tesz a Budapestre költöző orosz beruházási bankba, hogy az „versenyképes” legyen!Már eleve az pofátlanság, hogy egy hónapot kellett várni egy miniszteri válaszra, de most már legalább tudjuk, miért: a magyar állam mai árfolyamon több mint 3,3 milliárd forintot invesztál Putyin bankjába, hogy javítsa annak tőkehelyzetét (ez egy átlag magyar több mint ezer évi fizetése lenne). Mindezt azon felül, hogy ez a gyanús pénzintézet minden létező mentességet megkapott Magyarországon, lényegében azt csinálnak, amit csak akarnak.Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők szeptember 11-én írásbeli kérdést intéztek Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy ugyan miért támogat Magyarország Kormánya 10 millió euróval egy Budapestre költöző orosz beruházási pénzintézetet. A magyar kormány egy júliusi kormányrendeletben döntött arról, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) magyarországi székhelyének létesítésével kapcsolatban tőkeemelést kezdeményez. A pénzügyminiszter a törvényben biztosítotthoz képest 15 napos plusz határidőt kért a válaszhoz, ami ehhez képest viszonylag kurtára sikeredett: „Az intézkedés javítja az NBB tőkehelyzetét, versenyképességét és elősegíti a magyar projektek és munkavállalók számának növekedését. A 2019 szeptemberében az NBB részére biztosított 10 millió euró összegű tőke-hozzájárulás növeli Magyarország NBB-ben való tulajdoni hányadát: az intézkedés révén Magyarország az NBB 2. legnagyobb részvényesévé vált, amely érdekérvényesítő képességeinket nagymértékben növeli.”Az NBB egészen különleges garanciákat élvez majd Magyarországon, annak köszönhetően, hogy márciusban az országgyűlés megszavazta, hogy a bank teljes mentességet kap a magyar hatóságok felügyelete alól, vezetői és vendégei pedig a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak Magyarországon és így az Európai Unióban.A Vlagyimir Putyin orosz elnök által alapított bank tavaly év végén jelentette be, hogy Budapestre teszi át székhelyét, amit egy volt kémelhárító szerint az orosz állam jellemzően hírszerzés céljából használnak. A bank politikai kapcsolatairól és a budapesti költözés hátteréről a Direkt36 írt részletesen

Gepostet von Szeretlek Egerszeg am Mittwoch, 16. Oktober 2019