Magyarország ennél többet érdemel!

0

Kiáll egy unszimpatikus, kormányszóvivőnek kinevezett államtitkár helyettes és kioktatja a jó szándékkal kérdező újságírókat, minősítve, válasz helyett támadva azokat. A mellette álló, valóban felkészült ember szót sem kaphatott szinte. Így konkrét dolgokat nem is tudhatott meg a magyar ember ebből a “sajtótájékoztatónak” meghirdetett szarságból.

Miért kap még mindig bizalmat az EU-ban történt botrány után, amikor is Kovács Zoltán “nemzetközi kormányszóvivő” élőben tudósított a zárt ülésen elhangzottakról a Twitteren. Kovács viselkedése felháborodást váltott ki, a soros EU-elnök levélben kért magyarázatot.

Mellébeszélés volt a magyarázat.

Tegnap Kovács Zoltán kiállt az ország elé és modortalanul, felkészületlenül, dölyfösen gyakorlatilag elhajtott mindenkit a picsába. Ez lenne egy hivatalos sajtótájékoztató? Csoda, hogy ilyen megosztott lett ez az ország, ha ilyen emberek vezetik?

Magyarországon kisebb káosz van a Koronavírus miatt, ami érthető. Erre kiáll egy unszimpatikus ember és osztja az észt ahelyett, hogy az újságírók által feltett konkrét kérdésekre válaszolna. A mellette álló , szakmailag felkészült ezredes szinte szót sem kapott.

Miféle világ ez? Hát nincs egy normális, küllemre is valahogy kinéző ember a kormányban? Orbán miért nem zavarja már el ezt az embert, hisz a nemzetközi kapcsolatainknak és az ország nyugodtabb, higgadtabb, még gondolkodó embereinek ez az illető egyszerűen kiállhatatlan, vállalhatatlan. Épp most mikor emberéletekről van szó. Az emberek higgadt, nyugtató, ám de az életük szempontjából fontos, konkrét válaszokra kíváncsiak, nem nyögős szófosó kioktatásra és fenyegetésre, megfélemlítésre.

Miért nem takarítja el ezt a Kovács Zoltánt Orbán Magyarország kormányából?

OLKT: Gál György