Magyarország lehet a III. Világháború gócpontja és kiindítója

0

Bajuszt akaszt a két nagyhatalom Orbán betegsége és kapzsisága miatt!

Ugrott az orosz vezetésű bank diplomáciai mentessége Magyarországon?

Mégsem lesz diplomáciai mentessége a Nemzetközi Beruházási Banknak – derült ki abból az interjúból, amelyet az Egyesült Államok magyarországi nagykövete adott az ATV-nek. David B. Cornstein úgy fogalmazott, „biztosította a kormány, hogy bizonyos mentesség, ami a bankot illeti, nem lesz úgy, vannak különböző elvárások e tekintetben és ezek meg fognak valósulni, nem lesz diplomáciai mentességük”.

A Nemzetközi Beruházási Bank teljes mentességet kap a magyar hatóságok ellenőrzései alól, a vendégeik pedig szabadon jöhetnek az országba

  • Az orosz vezetésű Nemzetközi Beruházási Bank teljes mentességet kap a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és más hatóságok ellenőrzései alól.
  • A bank minden tulajdona mentesül bármiféle korlátozás, szabályozás, ellenőrzés és moratórium alól, a rendőrök pedig csak akkor mehetnek oda be, ha a bank hívja őket.
  • Az NBB-t nem köteleznék számviteli szabályok bevezetésére sem. Ha az ügyleteihez szüksége volna valamely speciális jogosítványra, engedélyre vagy jogszabályi jogállásra, akkor úgy kellene tekinteni, mintha már rendelkezne azzal.
  • Emellett minden magyarországi jövedelme és tulajdona adómentes lesz.
  • A bank dolgozói diplomáciai mentességet kapnak, ahogy a szakértői, tanácsadói és más vendégei is korlátozás nélkül jöhetnek az országba.

Nemrégiben közöltek  tényfeltáró cikket a bankról, eszerint a pénzintézetnél úgy számolnak, júniusban lesz a fővárosba költözés, már az is eldőlt, hogy 30-40 fős stábbal fognak dolgozni – ez a banki szférában elég kicsinek számít.

A bank vezetésében magyar részről szerepet vállal Boros Imre, az első Orbán-kormány egykori minisztere, NER-es kötődésű tévéműsorok állandó szakértője és szereplője, akiről korábban titkosszolgálati múlttal kapcsolatos vádak és dokumentumok jelentek meg, de Boros az ügynökvádakat mindig is tagadta.

A pénzintézet az eddig ismerteken túl március elején egy újabb magyarországi projekt finanszírozásáról is döntött, de egyelőre nem árulják el, miről van szó.

Forrás:hvg.hu