Magyarország ma a korrupció melegágya.

0

Magyarország ma a korrupció melegágya.A Fidesz politikusai és a párthoz közeli oligarchák szinte versenyeznek egymással, ki tud többet hasítani a közpénzből. Botrányoktól, mutyiktól hangos az ország, a lopás azonban legalizálva folyik tovább. A rendszer főideológusa —Lánczi András— szerint, ” amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. Ilyen “finoman” megmagyaráznia, hogy a lopás, az a hatalom levők számára rendjén levő, keveseknek sikerült. Mindazok az idegenszívűek, akik morognak a soha nem látott mértékű korrupció miatt, vegyék már észre, hogy az orbáni hatalom erre épül. A középkor és a Horthy korszak elegye, amit az állampárt kialakított. Egy hűbéri láncolat jött létre, tetején az ország legfőbb hűbérurával, aki minden földi és talán még azon kívüli hatalom birtokosa. Orbán illiberális államában díszletként működik a parlament, az Alkotmánybíróságnak csúfolt gyülekezet, formálisan még kormány is lázas semmittevést végez. A miniszterek önállósága nagyjából annyi, mint a Nyugati téri wc- s néninek. A magánosított közpénzből létrejött a 21. századi dzsentrik világa, akik fenemód jól élnek, a mi adóforintjainkból.

A Fidesz tagkönyv mentesítést ad a törvények alul, egyedüli mérce, a kedves vezetőhöz való feltétlen lojalitás. Ha tudod, melyik hátsót kell nagy nyelv csapásokkal nyalni, biztos a politikai, anyagi siker. A hűbéri láncban elfoglalt helyed szerint, a saját szemétdombodon korlátlan úr lehetsz, amíg a kegyúr úgy látja jónak, amíg a számára hasznos vagy. Néha feláldoznak egy -egy pártkatonát, aki úgy elszemtelenedett,. hogy csak a saját zsebére dolgozhatott. Így járt a dinnyekirály, de a Fidesz “díszcigánya” -bár ejthette Orbán-még mindig nincs bilincsben.

A Fidesz fura urai, azt hiszik, disznóságaikat a magyar emberek nem veszik észre, s elhiszik, hogy a lopás, az valójában nem is az. Amennyiben néha elvegyülnének – álruhában, mondjuk közmunkásként– az “egyszerű” emberek között, akkor furcsa véleményeket hallanának az általuk semmibe vett “alattvalóktól”. Forr az emberekben a düh, ökölbe szorul a kezük, titkon tán’ még a bicskát is nyitogatják, amikor hallják, hogy van egy “uralkodó osztály”, akik szabadon lophatnak, ráadásul cinikusan még az arcukba is vágják: ” akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér”. Rokonok, kollégiumi szobatársak, cimborák, “kötélbarátok”, strómanok országa 2019-ban hazánk.

Forrás:Magyarország nem Orbán Viktor hűbérbirtoka