Magyarország sokkal rosszabbul teljesít mint tíz éve, bár azt is csak hazudták!

Magyarország tovább süllyedt a korrupció elleni harcban az elmúlt év során. A 73-ik helyen végzett az összesen 180 országot érintő kutatásban-írja a 24.hu.
Az Európai Uniós országok között ismét a sereghajtó helyet harcolta ki az ország. A legkorruptabb országok sorában csak Bulgária előzi meg meg. A kutatást Transparency International idén 27. alkalommal készítette el. Ez a világ legátfogóbb korrupciós felmérése, amely immár lassan 3 évtizede állítja rangsorba az országokat.

A mérés szerint 0 értékelést kap a legkevésbé megvesztegethető ország, 100 pontot pedig az, ahol a lefizetés, a “sógor-koma jóbarát” viszony napi rutinnak számít bizonyos körökben. Ez az értékelés szerint Magyarország a 47 pontot kapott. Ez azt jelenti, még 4 pont, és inkább korrupt, mintsem tisztességes országban élünk, ahol a jogot és törvényt gyakorlatban is ismerik.

Ami igazán elkeserítő, hogy Magyarország ért már el sokkal jobb helyezést is. A lejtmenet az utóbbi tíz évben indult el.  Számban kifejezve ennek értéke 12. Ennyi pontot csúszott vissza Magyarroszág a korrupció megállításában.

Az EU országok közül egyik állam sem esett akkorát mint Magyarország. Észtország, Lettország valóban egyre jobban teljesít. 10-10 ponttal növekedett az országok teljesítménye, vagyis  a megvesztegethetetlenségi indexe. A visegrádi országok közül egyébként  tavaly Szlovákia 9, Csehország 11, míg Lengyelország 13 ponttal kapott jobb értékelést, mint Magyarország.

https://erosito.hu/content/2022/01/25/korrupt-orszag