Magyarországért és a szabadságért küzdünk!

Szél Bernadett

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ma velünk tartott! A rendőrség ugyan ismét hozta a formáját, mint a médiában elmondtam, engem sem akartak beengedni a blokádra, de meglepődve nem vagyok. Fantasztikus volt Csákányi Eszter művésznőt Örkényt előadva hallani, Szepesházi Pétert — aki nem véletlenül tette le bírói talárját — az igazságszolgáltatásról beszélni látni, Hadházy Ákossal pedig továbbra is tesszük a dolgunkat. Azt pedig szavakkal nem tudom visszaadni, mit éreztem, amikor Galkó Balázs Illyés Gyula “Egy mondat a zsarnokságról” című versét elszavalta — de egy biztos, október 23-án, a köztévé előtt, a művész úr hatalmas erőket mozdított meg.

És kell az erő a folytatáshoz, mert amit elmondtam, az úgy van: ahol a közmédia nem szabad, ott nincs sajtószabadság sem, ahol nincs sajtószabadság, ott a gondolat sem szabad és ahol nem szabad a gondolat, ott szabad választások sincsenek.

Ahhoz, hogy közös erőfeszítéseink sikerüljenek, arra kérek mindenkit, ne felejtse el: mindannyiunknak van feladata!

Mondjátok el minden ismerősötöknek, akinek csak tudjátok, hogy ne higgyenek annak, amit a közszolgálati rádióban és tévében hallanak, mert nem mondanak igazat.

Mondjátok el mindenkinek, hogy az igazságot fontosnak tartó ember, intézmény vagy vállalkozás a propagandagépezetben nem hirdet, és ilyen propagandatermékeket nem vásárol.

Mondjátok el mindenkinek, hogy akinek fontos az igazság, a független sajtóból és médiából tájékozódik, és lehetősége szerint támogatja a szabad nyilvánosság fórumait: kormánytól független lapokat, sajtóorgánumokat, portálokat.

Együtt küzdünk meg Magyarországért! 🇭