Majdnem kiléptünk a Néppártból – Orbán

0

Orbán Viktor, az állami rádióban arról beszélt,hogy óriási többséggel, 446 igen és 178 nem szavazat ellenében az Európai Parlament elfogadta az állásfoglalást a Magyarország és Lengyelország ellen a hetes cikk alapján indított eljárás ügyében.
A kormányfő úgy fogalmazott:
Fontos nap volt, nagy vita volt az Európai Néppártban is. A bevándorláspártiak ellenünk szavaztak, mert lenéznek bennünket, és úgy látják, hogy egy elmaradott állapotában vagyunk az emberiségnek. Nem látjuk a szépségét a kereszténység és a muszlim vallás keveredésének. Ez nem meglepetés.
Tegnap egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk az Európai Néppártból. De a spanyolok, franciák, és olaszok mellettünk voltak, ezért nem léptünk ki.

Orbán Viktor szerint emögött is a Soros-hálózat áll. A miniszterelnök furcsállta, hogy erről nem lehet beszélni, pedig Soros György egy maffiaszerű hálózaton keresztül gyakorol befolyást a világra és az Európai Unióra.

Szerinte félelemből nem lehet erről beszélni:

“Sokan félnek Sorostól. Mert ebben a nyugat-európai médiahelyzetben, ahol Soros belefúj a sípjába és lendülnek a tollak, legény a gáton, aki azt kibírja.
Én ezen már túl vagyok, többszörösen is, ezért nem félek tőle”

– mondta.

A miniszterelnök kiemelte, ha nem sikerült az Európai Néppárttal megegyezni, akkor egy új európai kereszténydemokrata mozgalmat kell indítani, amihez szerinte lesznek szövetségeseik írta meg a 24.hu