Már a horvát Parlament is a Borkai-féle orgia és korrupció botrányáról beszél!

0

Bojan Glavesevic horvát független képviselő és a horvát Nemzetbiztonsági Tanács alelnöke pénteken felszólalt a horvát parlamentben Borkai Zsolt győri fideszes polgármester ügyei kapcsán – tudtuk meg a Momentum Facebook-posztjából:

A Fideszes Borkai-botránytól hangos a horvát parlament

BORKAITÓL ÉS A FIDESZBŰNÖZÉSTŐL HANGOS A HORVÁT PARLAMENTA minap vettem fel a kapcsolatot horvát barátommal, Bojan Glavaševićel, a horvát parlament független képviselőinek vezetőjével, az EU-ügyi bizottság korábbi alelnökével. Arra kértem, hogy tegyen meg mindent azért, hogy Horvátország fellépjen Orbán Viktor és társai horvátországi bűnelkövetéseivel szemben. Bojan a legnagyobb horvát közszolgálati televízióban adott interjúja után a horvát parlament elé vitte a fideszbűnözők ügyét, rendőrségi fellépést sürgetve. Vagyis minden követ megmozgatunk, ha kell, regionális szövetségeseinket is bevetjük az Orbáni korrupcióval szembeni harcunkban!

Gepostet von Fekete-Győr András am Freitag, 11. Oktober 2019

Glaveseviccsel Fekete-Győr András, a Momentum elnöke vette fel a kapcsolatot, és kérte, hogy lépjen fel Orbán Viktor és társai horvátországi bűnelkövetéseivel szemben. „Magyarország az egyik legkorruptabb ország az Európai Unióban. És éveken át azt néztük a szomszédunkban, bármilyen reakció nélkül, hogy Orbán Viktor és a barátai közpénzből gazdagodnak” – mondta.

A horvát képviselő szerint:

„Orbán Viktor nem a magyarok barátja, pláne nem a horvát emberek barátja. Nem viselkedett barátként a sziszeki olajfinomító ügyében, sem akkor, amikor Hernádi Zsolt Fidesz közeli MOL-vezér letartóztatását kértük”.

Glavesevic utalt egy olyan esetre is, amikor a magyar kormány

„megpróbálta lefizetni hazánk legmagasabb rangú tisztviselőit egy közvetítőn keresztül”.

Borkai Zsolt ügyével kapcsolatban azt mondta:

„Orbán Viktort még a saját állampolgárai sem érdeklik, ahogy ez egyértelművé vált Győr fideszes polgármesterének, Borkai Zsoltnak az ügyéből. Borkai Zsolt az, akiről számos vádat olvashattunk az elmúlt napokban, hogy egy Dubrovnik-közeli jachton drogokért és prostituáltakért fizetett, szexorgiákat rendezett Rákosfalvy Zoltán ügyvéddel közösen, saját magának és a barátainak, ráadásul uniós pénzből”.

Razočaranje u političare ne govori se riječima. Ono se govori avionskim i autobusnim kartama za strane zemlje, suzama i rastancima s najmilijima. Dosta je šutnje. Vrijeme je da podignemo glas.

Gepostet von Bojan Glavašević am Freitag, 11. Oktober 2019

olkt.hu/Momentum