Már az Európai Bizottság is vizsgálja, hogyan lopta el az Orbán-kormány a Balatont

Az Európai Bizottság költségvetési főigazgatója levélben fordult a magyar hatóságokhoz az elmúlt évek legnagyobb fideszes korrupciós ügyeivel kapcsolatosan.

Ezek között kiemelten szerepelnek a Balaton környéki földárverések és a mezőgazdasági támogatások is, amelyekről korábban éppen a DK derítette ki, hogy jelentős részben Csányi Sándor, Lázár János vagy Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez kerültek, utóbbihoz köthetően például csak 2018-ban két és fél milliárd forintnyi agrártámogatás.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormányváltás után a fideszes oligarchák elszámoltatása csak az első feladat, utána azoknak kell lehetőséget adni az uniós pályázatokon, akiknek 10 éve nem osztanak lapot a fideszes oligarchák miatt. A DK szerint a földárverésekben és az uniós pályázatokban is átláthatóságra, és a korrupció teljes felszámolására van szükség, hogy végre oda kerüljenek az uniós támogatások, ahova szánják őket: a tisztességes magyar adófizetőkhöz. A kormányváltás után meg fogjuk mutatni az országnak, hogy ezek a támogatások mindenki számára elérhetőek és nem a kiváltságos kevesek előjogai.