Már csak a magyaroknak nem kell az euró!

0

Orbán Viktor és kormányának tagjai következetesen söprik le az asztalról az euró esetleges bevezetésének kérdését, miközben immár a régiónkban is lassan mindenki csatlakozni fog.
Időről-időre felmerül az euró bevezetésének kérdése Magyarországon is, ám míg 2010 előtt erre a gazdasági mutatóink miatt nem kerülhetett sor, most a politikai akarat hiányzik. Legutóbb a rendkívüli Kormányinfón tette fel az mfor.hu újságírója a kérdést Orbán Viktornak, hogy van-e céldátum az euró bevezetésére, amely uniós vállalásunk.

A kormányfő által elmondottak alapján az sem kizárt, hogy nem fogunk euróval fizetni Magyarországon. Mint kifejtette, az unió hármas tagolása – eurózóna, schengeni zóna, illetve az unió, mint teljes közösség – akár végleg fennmaradhat. Vagyis lehet egy csoportja az uniós országoknak, amelyik nem lesz tagja az eurózónának, a fejlettek közül ilyen például Dánia – amelyik eddig kívül tudott maradni a pénzügyi unión. Ezzel összefüggésben a miniszterelnök akkor azt vázolta, hogy jelenleg nincs olyan állapotban az eurózóna, hogy tagjaivá váljunk. Céldátum sincs, amelyet a kormány tűzött volna ki az uniós közös pénz bevezetésére.

Bővebben mfor.hu oldalán olvasgató a cikk itt. https://mfor.hu/cikkek/makro/lassan-mar-csak-nekunk-nem-kell-euro.html