Már fideszesek követelik: az értelmetlen célokra szánt pénzt költsék inkább védekezésre!

Úgy tűnik, a járványhelyzet kezdi felnyitni a fideszes szimpatizánsok szemét.

0

Galló Ferenc példát mutatva lemondott a helyi futballpálya fejlesztésére elnyert 130 millió forintról, mondván: arra a pénzre most nagyobb szükség van a védekezésben. Galló Ferenc szerint ezt a Pusztaottlakának megítélt milliárdokkal is megtehetnék, annál is inkább, mivel a Narancs.hu-nak nyilatkozva ki is mondta:

„Ezek a méregdrága pusztaottlakai beruházások békeidőben is aránytalanok, feleslegesek és pazarlóak.”

Ne feledjük: mindezt egy olyan fideszes szakember mondja, aki Simonka György közvetlen munkatársa volt! Galló Ferenc tételesen fel is sorolja, milyen beruházásokat terveznek az egyébként zsákfalunak számító településre.

  • 450 millió forintot ipari területek fejlesztésére
  • 240 millió forintot inkubátorházak fejlesztésére
  • 75 millió forintot helyi gazdaságfejlesztésre
  • 599 millió forintot egy vadaspark élményközpontú fejlesztésére
  • 250 milliót kerékpáros túraközpont kialakítására
  • 750 milliót turizmusfejlesztésre

A területfejlesztési szakember mindezt kiegészítve azt írja:

„Amennyire tudom, még egy projekt kivitelezése sem kezdődött meg, és ismerve a koronavírus okozta negatív gazdasági kilátásokat, nehezen tudom elképzelni, hogy a dél-békési gazdasági és turisztikai fejlesztések beindítója a 370 lakosú zsáktelepülés lesz.”

Szerinte meg kellene vizsgálni a projektben vállalt célokat, és ha azok nem tarthatók, adják vissza a pályázati pénzeket. Galló Ferenc szerint a kormány és az EU által társfinanszírozott Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) elnyert csaknem 2,2 milliárd forintot át lehet csoportosítani az egészségügyi ellátórendszer támogatására, védőfelszerelések beszerzésére, valamint kis- és közepes vállalkozások megsegítésére, a munkanélküliség enyhítésére.

Forrás pestibulvár.hu