Már a gyermekek is: Fél év a várólista a gyermekortopédián!

0

Kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták. Az Emberi erőforrások minisztériuma persze hallgat.

„A kisfiam már jár. Van cipője is, sima, normális. A cipőboltos csaj hívta fel a figyelmemet, hogy befelé dől a bokája. Kértem beutalót ortopédiára: AUGUSZTUS 30-ra kaptunk időpontot”.

Miután egy édesanya egy Facebook-csoportban arra panaszkodott, hogy a kisfiának az ortopédián csak augusztus 30-ra tudtak időpontot adni, az RTL Klub Híradója tesztelt egy budapesti gyermekortopédiai szakrendelőt. Kiderült, hogy a várólista még a panaszos család által kapott dátumnál is tovább mutat, hiszen a riporternek azt tanácsolták, hogy telefonáljon vissza március 22-én, mert akkor lesz szeptemberi előjegyzésük. Arra a kérdésre, hogy miért ilyen hosszú a várakozást, azt mondták: nincs elég orvos. Más helyeken is több hónapot kell várni a gyermekortopédiára. Csak két helyen tudtak volna márciusi időpontot adni. A legtöbb szakrendelőben szemészeten szintén csak májusra lett volna a legközelebbi időpont.

Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke a Híradónak azt mondta, kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták.

 

 

 

A csatorna az Emberi Erőforrások Minisztériumától természetesen szerette volna megtudni, hány gyermekorvos hiányzik országszerte, de a minisztérium nem válaszolt.

 

(OLKT/168ora.hu)