Már itt is vannak a fideszes kamupártok! Megismétlődik 2018?

Némelyik kamupárt meg se próbálja elsumákolni, hogy Orbán csicskaformációi. Az egyik kamupárt csoportja például “Fel a győzelemre 2022-ben Fidesz-KDNP” néven jött létre. A Partizán korábban részletes sorozatban is utánajárt a kamupártoknak.

Ahogyan minden választás előtt, úgy most is megjelentek az Orbánnak hasznos kamupártok

Ezek a kamupártok részben pénzt akarnak kisajtolni az indulásból, de vannak sokan, akik a Fidesz talpnyalóiként indulnak. Azért hozták létre őket, hogy megpróbálják gyengíteni az összefogást.

A Szabad Magyar Demokratikus Párt (SZMDP) például nyíltan ki is jelenti, hogy inkább a kormánypártokkal képzelik el az együttműködést. Facebook csoportot is létrehoztak, mely nem is leplezi, hogy mi okból jött létre, hiszen a neve eredetileg “Fel a győzelemre 2022-ben Fidesz-KDNP”. Áprilisban nevet változtattak, de így is tudja mindenki, hogy mi okból hozták létre – erről ír a HVG.

Átfogó videosorozatot is készített a Partizán a kamupártok működéséről

A videókból kiderül, hogyan zajlott a pénzek elsíbolása, milyen módon tették lekötelezetté a képviselőjelölteket, hogy tartsák a szájukat. Megtudhatjuk, miként működött a tömeges ajánlóív-másolás. 

Seres Mária és Stekler Ottó számos rablópártot épített fel az elmúlt évtizedekben. Anyagilag a legsikeresebb vállalkozásuk a 2014-es SMS párt volt.

 

 

Tomanovics Gergely a 2000-es évek elején a Fidesznek gyártott videókat, később kormányzati munkát is kapott a 2010-es választásokat követően.

2018-ban őt is megpróbálták beszervezni az egyik rablópártba, a ‘Közös nevező’-be. Erről mesél a Partizán első videójában.

 

 

A sorozat utolsó részében Szepesi Zsolt meséli el hogyan verte át az ukrajnai partnereit, illetve hogy azok milyen módon próbálták szervezni a honosítási eljárásokat. Kiderül, hogy a 2018-as választáson kik és hogyan szervezték a honosított  állampolgárok magyarországi szavaztatását.

 

 

Orbánék nagyon félnek a 2022-es választástól, rettegnek attól, hogy elbuknak. Ennek érdekében minden piszkos eszközzel megpróbálnak belekapaszkodni az ingatag lábon álló székükbe.

De hiába próbálkoznak ócska eszközökkel. Az összefogás pontot tesz Orbán hatalmának végére.