Már készülnek a propagandisztikus kiegészítő szövegek a gáz- és áramszámlákhoz, hogy azt hidd, nagyon jól jártál

Már készülnek a propagandisztikus kiegészítő szövegek a gáz- és áramszámlákhoz. Az új rezsiszabályokkal minden magyar családot, minden magyar nyugdíjast véd a rezsicsökkentés az átlagfogyasztásig – közölte a kormány pénteken, szolidan elfeledkezve arról az apróságról, hogy a választási kampányban még a teljes rezsicsökkentés megvédését ígérték, szó sem volt „átlagfogyasztókról”, az ellenzéket pedig egyenesen kinevették, amikor spórolásra intett, holott most már a kormánypártiak is erről beszélnek.

Az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit mindenesetre a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják, vagyis a megdrágult számlákon is lesznek színes magyarázó szövegek, hogy ez bizony még mindig a rezsicsökkentett ár, hála a jóságos kormánynak.

Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetik, hogy a kormány az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő. A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban, és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.