Már megint nekem kell helyretennem a magyar miniszterelnök hülyeségét?

Ágoston László

Szóval elmondom, miért tart előrébb az Egyesült Királyság a vakcinázással. Nem, nem azért mert “az EU-n kívül is van élet”. Ennek sok oka van.

1, Az Egyesült Királyság az egyik legfertőzöttebb ország volt már tavaly nyáron is, amikor a dealeket előre megkötötte. Több pénzt adtak érte, mert már akkor jobban rászorítva is érezte magát a kormány.

2, A vakcinák egy részét országon belül gyártják. Oxfordi vakcina – Oxford, Anglia…

3, Az EU “pofátlan módon” nem akarta, hogy az esetleges gyógyszermellékhatások esetén a gyártó ki tudja vonni magát a felelősség alól. (Ne feledjük: az angolok már akkor rendeltek, amikor még nem értek a fejlesztés végére.) Az EU tehát a relatív lassúságával a gyógyszercégekkel szemben védte a polgárait, de így rosszabb tárgyalási helyzetbe került.

Persze Orbánnak ez sosem volt szempont.

4, Az Egyesült Királyságban nagyon alacsony az oltásellenesség. Itt állami kommunikációs feladatként tekintenek arra, hogy megértessék az emberekkel, hogy a vakcinák nem az ördögtől vannak. Nem a gyűlöletet szítják plakátokon. Van ilyen.

5, Az egészségügy rendszert nem hagyták kivérezni (Magyarországhoz képest). Van orvos, van ápoló, nagy hagyománya van az önkéntessegnek, jól felszerelt a katonaság, és ezek mind együtt vesznek részt a vakcinaprogramban.

Egyébként csak jelezném, hogy a Magyarországon be nem adott vakcinák életekbe kerülnek. Illetve az olimpikonok számára (és még ki mindenki számára…) félretett egy-egy vakcina valahol egy-egy veszélyeztetett embert életveszélyben tart. Oltási terv meg a…

Itt az első pillanattól van leírva, melyik csoport mikor kapja meg az oltást, és elérhető mindenféle hivatalos (nem szétcsalt) statisztika arról, hogy mi az állás. 45 oldalas nyilvános dokumentum az oltási terv…

Azt mondja a magyar király, Putyin előretolt kápója, hogy “kínos, de van az EU-n kívül is élet”.

Minden épeszű ember tudja, hogy a Brexit jó eséllyel a brit Trianon lesz. (A skótoknál elrendelték, hogy a közintézményeken mindig legyen kint az EU zászlaja…) Évekre veti vissza a gazdaságot, éket vert a polgárok közé, Putyin kiberhadviselésének a része volt, nem folytatom.

A magyar miniszterelnök pontosan tudja ezt. Csak miután sikerült a nemzetközi politikában egy pióca szintjére aljasítania a szülőhazámat, most, hogy az EU egyre inkább elhatárolódik a vadkeleti uralmától, más gazdatestet keres.

Vadkeleten. Így jöhetnek a kínai lélegeztetőgépek, amik egy raktárban végzik, így jöhetnek a kínai maszkok, a kínai vakcina.

És így pofázhat egy bionikus mikrofonállvány takarásából arról, hogy “van élet” az EU-n kívül…

Ez a cinizmus… nem csoda, hogy kultúrkörökben már régóta megvetett az is, aki ezzel az emberrel cimborál…

Forrás: https://www.politico.eu/…/8-reasons-why-uk-leads…/