Már nem a migránsok az ellenségek, újat tálalt Orbán

0

Liberálisok!
Ők az új ellenség!
Kálmán László nyelvész elemezte Orbán Viktor tusványosi beszédét.
A rádió munkatársa összeszámolta: a szövegben a „liberális” 45-ször, a „nemzet/nemzeti” 31-szer fordult elő, de gyakran felbukkant az „illiberális” és a „keresztény” is.

A nyelvész szerint ezzel megdől az a teória, amely szerint Orbán Viktor csak haszonszerzésre építette föl a birodalmát, hiszen egyértelműen annak ideológiai hátterét akarta azzal megalapozni, hogy oly sokszor használta a liberális, liberalizmus kifejezést.

Mint mondta, a kormányfő már nem erőltette a migránsozást, egyértelműen az látszik, hogy immár a liberalizmust tekinti a fő ellenségnek. Szintén a Klubrádióban Ágh Attila politológus is arról beszélt, hogy tusványosi beszéde alapján Orbán Viktor a liberalizmus „világuralmától” tart. Az ő világképében ugyanis a progresszív maga az ördög.

A professzor maga is felsorolta a szöveg abszurditásait, majd jelezte, a kormányfő egy eredetmítoszt alakít ki maga körül, szenvedéstörténettel, megváltással, győzelmi jelentéssel.

Ágh Attila azonban optimista. Szerinte átalakulóban a világ. Hosszan sorolta is, milyen társadalmi, gazdasági, világpolitikai  változásokra alapozza derűlátását, de a legfontosabbnak azt nevezte, hogy felnőtt egy generáció, amelynél „pofa be” alapon hamarosan már nem lesz működtethető egy rendszer.

Forrás 24.hu