Márki-Zay Péter: 2022-ben fel kell számolnunk a korrupciót

Kék szalaggal a korrupció ellen a neve annak az új mozgalomnak, amit szombat este hirdetett meg Márki-Zay Péter – írta meg a 168.hu.

 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje arra biztat mindenkit, hogy ezzel a szalaggal tiltakozzon a korrupció ellen, tűzze ki a ruhájára, kabátjára, bárhova, jelezve ezzel, hogy egy korrupciómentes országban szeretne élni.
Ha egy olyan kormányunk lenne, amelyik nem szervezi a korrupciót, hanem küzd ellene, akkor ebben az országban kétszer annyi autópálya épülne, hogy mást ne mondjak, fejlődne az egészségügy
– jelentette ki a politikus, aki szerint korrupció elleni küzdelem ma Magyarországon létkérdés.

 

Úgy vélekedett, hogy ha Brüsszel keresztülvinné a kötelező csatlakozást az Európai Ügyészséghez, akkor az Orbán-kormány inkább kivezetné az országot az unióból, tehát a magyar kilépés, vagyis a huxit valós veszély.

 

Ha Orbán mostantól nem lopna, akkor neki semmi félnivalója nem lenne az európai ügyészségtől. De Orbán ezután is lopni akar

 

– fogalmazott Márki-Zay, aki szerint a miniszterelnök „saját tolvaj rendszerének” a szuverenitását félti, és nem Magyarországét, mint ahogy a brüsszeli kritikák sem a magyarokat illetik, hanem az ország jelenlegi vezetését.

 

 

 

Részletesebben, link:  168.hu