Márki-Zay Péter: Ha a Fideszt megtisztítjuk a bűnözőktől, a magyaroknak nincs többé oka félni a párttól!

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kormányfő-jelöltje retteg attól, hogy 2022 áprilisában Orbán Viktornak hívják majd a miniszterelnököt.
“Nem a fideszesekkel van bajunk, hanem a bűnözőkkel. Budapesten az önkormányzati választás után kitakarították a fideszeseket, de meghagyták a tolvajokat, mi itt Hódmezővásárhelyen kitakarítottuk a tolvajokat, de megtartottuk a szakmailag jó fideszeseket. Ezen ők lepődtek meg a legjobban” – mondta Márki-Zay Péter a Népszavának adott interjúban.
Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kormányfőjelöltje szerint Magyarországnak szakértői kormányra van szüksége, amely egy pártok által, konszenzussal elfogadott programot hajt végre.
Négy év alatt vissza kell vezetnünk az országot Európába. Azt a modellt kell követnünk, amelyet Észtország vagy Szlovákia képvisel”
– fogalmazott Márki-Zay, aki országosan magát tartja Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának, és Lázár Jánosénak helyben.
Márki-Zay szerint Lázár három éve azzal vádolja őt, hogy valójában az országos politikával foglalkozik, és elhanyagolja a várost, de ez nem igaz, mert “három év alatt olyan eredményeket értünk el, amilyenek egyetlen elődöm sem. Sajnos az is közismert, hogy amíg az ország nem lesz szabad, Hódmezővásárhely sem lehet szabad”.
A választásokra visszatérve Márki-Zay azt mondta, békés, de radikális változás kell, “semmi értelme a Fidesz kétharmados törvényeihez tartani magunkat”, illetve “úgy nincs értelme az ellenzéknek nyernie, ha közben hivatalban marad Polt Péter legfőbb ügyész, a tisztán fideszesekből álló Médiatanács, továbbra sem szólhat a Klubrádió, és még sorolhatnám”.
Ilyen értelemben egy vértelen forradalom sem zárható ki. Abban az értelemben, ahogy például Belgrádban volt. Lehet, hogy néhány százezer embernek ki kell menni az utcára”
– mondta, majd hozzátette: “amennyiben a Fideszt megtisztítjuk a bűnözőktől, a magyar társadalomnak nincs többé oka félni ettől a párttól”.
A kérdésre, hogy hívják majd szerinte 2022 áprilisában Magyarország miniszterelnökét, Márki-Zay Péter azt mondta, retteg attól, hogy Orbán Viktornak.

“Rengeteg munkát kell beletennünk, hogy ne így legyen. Én mindent megteszek, azt garantálom. Hódmezővásárhelynek és sok millió magyarnak ez sorskérdés”.