Márki-Zay Péter: Lázadnunk kell!

0

A Szent István király tiszteletére rendezett városi ünnepségen a kenyér szentelése és áldása mellett a korrupció ellen való fellépésre kért mindenkit a polgármester.

“Magyarország születésnapja az államalapítás ünnepe. Ez az ünnep az alkotmányhoz és az új kenyérhez kapcsolódik amely az emberi munka gyümölcse. Az én generációm jól ismeri az István, a király című rockoperát, amelyben Koppány a lázadó. Az igazi lázadó azonban Szent István. Aki bevezette a keresztény szokásokat és értékrendet a pogány hagyományokkal szemben, és leszámolt velük. Ez biztosította Magyarország túlélését az elmúlt ezer évben. A kereszténység csendes lázadás, a szeretet lázadása. A mai magyar társadalomnak ezeket a hagyományokat kell tovább vinni, minden nap tenni kell nekünk is a pogányság ellen! Az ellen a pogányság ellen, ami ma a diktatúra és sok esetben az ostobaság képében jelenik meg ”

– fogalmazott.

A polgármester beszédében hangsúlyozta, véleménye szerint letelepedési kötvényeket árultunk, külföldi bűnözőket engedtünk be, hogy bizonyos üzleti körök meggazdagodjanak. Megszűnt a szabad véleménynyilvánítás, az ellenvéleményt képviselők a magyar adófizetők pénzén nem jutnak szóhoz az elektronikus médiumokban. A független keresztény demokrácia képviselői be sem kerülnek ezekre a felületekre. A propaganda gépezet pedig a médiumok által hazugságokat közvetít. Emellett magánszemélyek kezébe kerülnek az erőművek, 500 milliárdos vagyonra tesznek szert emberek, amelyért nem dolgoztak meg. 14 ezer milliárd forintot kapott az ország az uniótól, hogy felzárkózzon, ezt az óriási összeget nem a gazdasági növekedésre használtuk, és ma Magyarország a 4. legszegényebb és a 2. legkorruptabb az unióban.

“Szerencsére ma ugyanazok a magyarok élnek itt, mint Szent István király idején, keresztények, akik látják ezeket a problémákat és szóvá is teszik azokat. Van okuk a félelemre, hiszen ellenvéleményükkel állásukat is elveszíthetik. Magunkat kell felszabadítanunk! Lázadnunk kell, ki kell állnunk hitünk, meggyőződésünk mellett, a bűn és a pogányság ellen fel kell lépnünk!”

– mondta a polgármester.

Beszédét követően Bán Csaba református lelkipásztor mondott áldást. Ennek során hangsúlyozta, egy hajóban evezünk, különféle érdekekkel, de az áldás és az imádság minőségi értelemben változtatja meg az embereket. Pál apostol a kenyér megszegésével nyugalmat hozott, a lelkipásztor ezt a nyugalmat kívánta minden magyar embernek.

“Találja meg minden ember ugyanabban a hajóban ezt”

– zárta gondolatait.

 

 

olkt.hu/vasarhely24.com