Márki-Zay Péter: már most kihívom vitára a miniszterelnök-jelölteket

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, miniszterelnök-jelölte volt vendégünk a miniszterelnök-jelölti sorozatunk harmadik alanyaként.

 

A Klikktv-ben elmondta:

 

„azért gondolom, hogy minél hamarabb el kellene kezdeni vitázni, mert annyira pici az ellenzék sajtója, hogy muszáj ezt az eszközt használni a tematizálásra, amire a Fidesz is odafigyelne. Simán el tudnék képzelni négy-öt alkalmat miniszterelnök-jelölti vitára.”

 

„Ha a választáson, a szavazók többsége arra szavaz, hogy a bűnözők menjenek a börtönbe és a mi adófizetői pénzünkön fenntartott közmédia legyen szabad, hogy Polt Péter ne maradjon a helyén úgy, ahogy a Médiatanács sem, és hatalmon bárki ezt elutasítja, az nem csak hiba, hanem bűn” – jelentette ki Márki-Zay. Az alkotmányozást tekintve, Vörös Imréékkel ért egyet, s nem érti, miért ő az egyetlen. „Vannak olyanok, akik magánbeszélgetésekben azt mondják, hogy azért nem jelentik ki ugyanezeket, mert a fideszes maffia rájuk fog szállni. Van aki azt mondja, hogy majd elzárja a pénzcsapokat, ezzel pedig ki fogja őket éheztetni, de őket nem lehet, annyit elvittek már”.

via. (hirklikk.hu)