Márki-Zay Pétert feljelentették! (Videó)

0

Hódmezővásárhelyen a helyi Fidesz és a Márki-Zay Péter-féle városvezetés között folyamatos a harc, most éppen a helyi fideszes képviselők feljelentést tettek Márki-Zay Péter ellen, mivel szerintük a polgármester szabálytalanul adott el egy önkormányzati lakást, illetve azt is feltételezik, hogy okirathamisítást követett el.

A feljelentés a hódmezővásárhelyi Lakásügyi Tanács elnöke ellen is szól, mivel úgy tűnik a tisztségviselő áron alul adott el egy lakást lánya számára. Ez és az ezzel összefüggésben vélt egyéb szabálytalanságok miatt zajlik éppen a háború legújabb csatája.

A lakást magát még 2017-ben Márki-Zay elődje és a mostani fideszes frakcióvezető, akkori alpolgármester adta bérbe, illetve írta alá a vásárlási szándékot rögzítő szerződést. Szerintük Márki-Zayék szabálytalanságot követtek el, amikor – tőlük megörökölvén a szerződéseket a az új vezetés állítólag nem ellenőrizte a hölgynél, hogy áll-e fent közüzemi tartozás, illetve a Lakásügyi Tanács feje nem dönthetett volna saját lánya ügyében.

A vasárnap délután tartott sajtótájékoztatón, amit ez ügyben tartottak a helyi fideszesek, megjelent Márki-Zay Péter, illetve szimpatizánsai, akik a kamerák előtt tiltakozó bekiabálásokkal kísérték a fideszes bejelentést, valamint Márki-Zay polgármester vitába szállt  Cseri Tamás hódmezővásárhelyi fideszes képviselővel, valamint Hegedűs Zoltán frakcióvezetővel.

Gepostet von Márki-Zay Péter am Sonntag, 3. März 2019

„Csak őszintén!”, „Hazugság!”kiabálták a polgármester támogatói.

 Forrás: HVG